Ковачева: Всички пенсионери ще си получат пенсиите и надбавките за Великден

  • 21 април 2022 09:08

  • 759
  • 1
© Булфото (архив)

Хората ще си получат великденските надбавки и пенсиите, без значение какво се случва със софтуера на "Български пощи". Това трябва да бъде много ясно заявено, каза в "Денят започва" омбудсманът Диана Ковачева.

Тя заяви, че е изпратила препоръка до директора на "Български пощи" клоновете да работят с удължено работно време, дори и в петък, за да не остане нито един пенсионер без надбавки.

"Български пощи" удължават срока за изплащане на пенсии

"Става въпрос не само за надбавките, а и за пенсиите. Трябва да има сериозно чувство за отговорност. Не става въпрос за каприз, а как хората ще живеят, не само по празниците", каза тя.

Ковачева заяви още, че е допуснат пропуск по отношение на ТЕЛК-овете, които изтичат след 1 април, което ощетява много хора.

"ТЕЛК-овете, които изтичат до 31 март, автоматично се продължават до три месеца. За тези, които изтичат от 1 април, когато беше отменена извънредната епидемична обстановка, решение няма. Тези хора се намират в ситуация все едно нямат инвалидна пенсия", каза омбудсманът.

Ковачева е информирала отговорни институции, здравното и социалното министерство, за да може и тези ТЕЛК-овете да се удължат.

Ковачева поиска от "Български пощи" удължаване на срока за изплащане на пенсиите и добавката към тях

"Необходима е спешна законодателна промяна, с която да се даде гратисен период от 3 месеца. Промяната не е сложна. По темата за експертизите и ТЕЛК-овете трябва спешно да се работи", допълни тя.

Радина Лазарова
759 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.21 | 09:36

1
Ама след велик ден,някъде по екиндия.

Добави коментар

Водещи новини