Радостин Василев: Предвиждаме да изградим още един обект за зимни спортове

  • 21 април 2022 08:08

  • 979
  • 9
Радостин Василев: Предвиждаме да изградим още един обект за зимни спортове
© Нова телевизия

Ремонтът на пързалките в Зимния дворец е правен през 2018 - 2019 г. През 2019 г. приключва ремонтът на цялото съоръжение, Според предишното правителство през следващите 15 години не трябва да се пипа нищо. За мен трябва да се ремонтира целия Зимен дворец. Това каза министърът на спорта Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. 

Василев уточни, че вече е подал сигнал до прокуратурата. 

Хората, които ще направят проверка ще покажат какво е ремонтирано, със сигирност е боядисано, има лед осветление, каза още той. 

По думите му в Зимния дворец не личи да е правен ремонт за 6 млн. лв. 

Ако по този начин ремонтираш е най-малкото нецелесъобразно. Гипсокартонът е почти пандал. Децата трениарт в коридора. Обектът фнкционира в пълия си обем. Там ходят дечица и правят сухи тренировки. Отбор по хокей правят сухи тренировки на плочки, отбеляза Василев. 

Министърът утчони, че сигнал за състоянието на съоръжението е получил седмица след като е сменил ръководството на Академика 2011 ЕАД. 

Тези помещения бяха заключени и нямахме достъп. Търсихме ключзар да отключи. Освободени са на пожар от наематели. Тези търговски дружества имат автономност и аз не мога да се меся, допълни още спортният министър. 

Той коментира, че е поискал от Академика 2011 ЕАД да извадят всичко документи за извършените ремонти. И добави, че Зимният доврец е единственото съоръжение оттакъв мащаб в страната ни. 

Ако го заключим ремонтът ще отнеме години. Обектът е огромен, ако го заключим децата ще останата без база за тренировки. Трябва да измислим нов център, къдтео децата да тренират зимни спортове. Зимният дворец е недостатъчен. Строен е за събития от голям мащаб. Има пари, когато се харчат законосъобразно. Ще се погрижа в бюджета за догодина да се предвидят средства за зимните спортове, посочи още Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент

Министър Радостин Василев отговори на председателя на Българската федерация по плувни спортове

Спортният министър коментира и темата за войната в Украйна и напрежението в управляващата коалиция. 

Това е постапокалиптично правителство. 4 месеца 4 различни формации се сблъскват с много сериозни кризи. Ако мининстрите и коалиционните партньори не осъзнаят, че общественият интерес трявба да се постави над линия и че трябва да се вземат много спешни мерки за законодателни ицициативи за храта, ще разберат, че така се губи доверието на обществото.България винаги е била гостопримен парньор. Но българската гостопирменост не тярбва да прекрачва границата, каза още той. 

Според министър Василев темата за избор за гуерньор на БНБ е преескпонирана.

Не считам, че изборът трябваше да напарви такъв разлом в  коалицията. Работя много добре с всички парньори, включително и с опозицията, защото съм застанал зад принципни проекти, добави още Василев. 

Не се страхувам от нищо, то е винимо от начинът, по който управлявам Министерството на спорта. Изпълнителната власт не могат да изкомуникират нещата правилно. Опозицията много умело показва недъзите, подиграва се, заяви министър Василев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
979 9

Коментари 9

Добави коментар

2022.04.21 | 14:16

9
0СТАВКА ОБРАТЕН
Иван

2022.04.21 | 11:01

8
Защо не ми публикувахте първия пост
иван

2022.04.21 | 10:42

7
Красен Кралев е за затвора
иван

2022.04.21 | 10:42

6
в зимният дворец всичко е разруха .никакъв ремонт не беше направен .само боя за 6милиона
иван

2022.04.21 | 10:42

5
в зимният дворец всичко е разруха .никакъв ремонт не беше направен .само боя за 6милиона
Не министърче

2022.04.21 | 10:32

4
Живея от 30 години до Зимния дворец и събота и неделя съм там. Ремонтът беше без грешка,но откакто дойдохте вие преди година,започна всичко да се руши,изгонихте наематели,боклука със седмици не се изхвърля,персонал се разбяга. За това недей да лъжеш,вие сте виновни некадърници. Прав е Вежди Рашидов,че сте се събрали детска градина в това правителство!!!
А на Пампорово

2022.04.21 | 09:55

3
И Банско паркинги няма ли да построите модерни на по 5-6 етажа
wtf

2022.04.21 | 09:39

2
излишни милиони ли имаме!??!

2022.04.21 | 09:00

1
поредната гнида в управлението

Добави коментар

Водещи новини