Ива Митева: Г-н Гюров изрече лъжа по мой адрес, ще очаквам да ми се извини

  • 20 април 2022 17:54

  • 1977
  • 4
Ива Митева: Г-н Гюров изрече лъжа по мой адрес, ще очаквам да ми се извини
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Гласувах за отмяна на Великденската ваканция, защото има много работа за вършене. Може пък покрай ваканцията страстите да се поуспокоят, но наистина имаме много задачи. Това заяви за "Лице в лице" по bTV заместник-председателят на парламента и депутат от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН) Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше.

Относно отпускането на средства на АПИ да се изплати на строителните фирми, Митева посочи, че не е участвала в гласуването.

Не участвах в гласуването, защото още миналата седмица се аргументирах защо съм против този тип решения за одобряване на плащане от парламента. Не е работа на Народното събрание да одобрява плащания, които са в правомощията на Министерски съвет и на министъра на финансите. Все пак хубавото в цялото това решение е, че успяхме да отворим вратата, за да получат хората парите си и да има нови възлагания и да се довършат започнатите ремонти, обясни Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше.

Парламентът разреши на АПИ да заплати половината от дължимите суми на пътните строители

По темата с избора на управител на БНБ тя сподели, че е останала изненада от вчерашния коментар на Андрей Гюров, че е получил подкрепа от нея, за да се кандидатира за гуверньор на централната банка. По думите ѝ казаното от нея е било в кръга на шегата.

Просто му предложих да се кандидатира, защото все пак има докторска степен и тогава му заявих през смях, че дори аз бих гласувала за него. Не е хубаво да се изговарят неверни думи. Това, което каза вчера, не беше вярно, а лъжа. Надявам се г-н Гюров да ми се извини, разясни тя.

Гюров: За управител на БНБ трябва човек, който да не е пял "Назад, назад, моме Калино" на банкерски сбирки

Митева подчерта, че ИТН продължава да стои зад Любомир Каримански.

Ние стоим зад г-н Каримански и смятаме, че не е добър знак да издигнеш някого и след това да го оттеглиш, смята зам.-председателят на парламента

Що се отнася до парламентарните комисии, Митева посочи, че в момента те не са разпределени справедливо, от което ИТН са най-ощетени за разлика от ДБ и БСП, които имат повече членове по комисии, колкото реално им се полага.

ИТН иска по още един свой човек в две комисии в парламента

По отношение на последните социологически изследвания, в които ИТН бележи спад в доверието, Митева сподели, че "е естествено да има срив, когато си в управлението".

На финален въпрос за връщането на хартиените бюлетини тя бе категорична, че от ИТН няма да подкрепят подобна идея.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1977 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
булонката на слави

2022.04.20 | 19:10

4
се приема много на сериозно! кифла!
Муню

2022.04.20 | 18:54

3
Тая се взе много на сериозно!
Оооо, болонкее

2022.04.20 | 18:24

2
Циба
баба гицка

2022.04.20 | 18:24

1
осъди го - ама страх другари, да не изтървете кокала

Добави коментар

Водещи новини