МВнР ще реагира на думите на премиера на Северна Македония за клуба в Битоля

  • 20 април 2022 17:50

  • 1395
  • 2
МВнР ще реагира на думите на премиера на Северна Македония за клуба в Битоля
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министерството на външните работи ще реагира с позиция на острите думи, отправени от премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски заради наименованието на клуба на Българския културен център в Битоля.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1235

Това заяви преди заседанието на ресорната парламентарна комисия министърът на външните работи Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент, която изрази изненадата си на острата реакция към името на клуба, който бе кръстен на революционера Иван Михайлов: "С доста голяма изненада видях реакцията както на политическо ниво, така и на ниво неправителствени организации от страна на Република Северна Македония. Честно да ви кажа, не мислим през медиите да водим тази комуникация, но Министерството на външните работи ще излезе с официална позиция", посочи Генчовска.

Премиерът на Република Северна Македония премиер Димитър Ковачевски заяви, че българската делегация, в която присъстваха премиерът Кирил Петков и вицепрезидентът Илияна Йотова, са "събудили духовете от миналото, разпалвайки отново езика на омразата и недоверието", отбелязва БНР. 

Реакциите у нас след откриването на клуб "Иван Михайлов" в Битоля: Какво реално се случи?

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1395 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ARMAKEDON

2022.04.21 | 05:54

2
VETTO MONKEYDONIA FOREVER !
Цв

2022.04.20 | 18:47

1
Май трябваше веднага да го направите, не да се чудите какво да кажете!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини