Нинова разкри по кои точки от пакета за мерки срещу инфлацията се разминава коалицията

  • 20 април 2022 14:43

  • 925
  • 0
©

Нашата позиция за предоставяне на военна помощ на Украйна остава непроменена и последователна. Относно разговорите с външния министър на Украйна - не съм участвала, не знам какво се е говорило и не съм информирана. Ние сме за мира. Няма как да даваш оръжие и да искаш мир. Запознати сме с позицията и искането на колегите от "Демократична България". Нека влезе в пленарна зала и тогава ще коментираме. 

Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по повод посещението на украиснкия министър на външните работи Дмитро Кулеба у нас и проведените от него срещи.  

Кулеба за военната помощ от България: Ваше решение, но тези, които не помагат на Украйна, помагат на Русия

"Станалото в Битоля затруднява разговрите между България и Северна Македония. Нашата позиция и по тази тема остава непроменена - РСМ трябва да изпълни всички клаузи от договора за добросъседство и тогава ще получат зелена светлина за преговри с ЕС. Не усещам натиск от страна на премиера, както и искам да опровергая всички твърдения и спекулации, че от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е поставяме условия и извиваме ръце - това не е вярно. Ние защитаваме последователно нашите позиции и не изнудваме никого", категорична бе Нинова. 

Провокация: Посрещнаха делегацията ни в Битоля с плакат: "Ръцете ви са кървави"

"Ръководството на "Кинтекс" е сменено заради доклад на инспектората. Обещахме да направим ревизия на дейсността на всички държавни предприятия и резултатите започват да излизат. Инспекторатът констатира наличие на конфликт на интереси при директора на "Кинтекс". Той е бил едновременно на държавната длъжност и на същата позиция в частна фирма, която се занимава със същата дейност. В новия борд са назначени само професионалисти и няма нито една партийна личност", коментира Нинова смяната на ръководството на "Кинтекс".  

Нинова нареди смяна на борда на "Кинтекс"

"Най-важната тема е тази за мерките за инфлацията. Имаме напредък в коалицията и имаме начало на съгласие за няколко мерки. Говоря за намаляване на ДДС върху хляб, плодове и зеленчуци. Намаляване на акциза на горивата, ток, вода и парно. Предлагаме и няколко варианта за преизчисляване на пенсиите. Спорим още по темата за размера на минималната работна заплата. Имаме и противоречия по темата за таван на цените. В Испания, Румъния, Гъция и Унгария тази мярка се прилага от няколко месеца. ДБ са против таван на цените и ние продължаваме да ги убеждаваме, че тази мярка е необходима. По темата за въвеждане на необлагаем минимум също спорим. Този необлагаем минимум ще помогне на най-бедните хора и на работещите бедни", разкри вицепремиерът. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
925 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини