Йорданова поздрави студентите от СУ, спечелили състезанието по международен търговски арбитраж

  • 20 април 2022 11:33

  • 391
  • 1
Йорданова поздрави студентите от СУ, спечелили състезанието по международен търговски арбитраж
© Министерство на правосъдието
Слушай новината Слушай новината

Министърът на правосъдието Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“., заместник-министърът на правосъдието Борислав Ганчев и началникът на кабинета на министъра на правосъдието Лилия Симеонова поздравиха отбора на Софийски университет "Св. Климент Охридски" в състав: Йоана Вълова, София Лефтерова, Иван Иванов и Даяна Зашева, които постигнаха исторически успех и спечелиха 29-то издание на най-голямото състезание по международен търговски арбитраж Willem C. Vis Arbitration Moot, съобщиха от пресцентъра на правосъдното ведомство.

Подготовката на студентите бе проведена от гл.- ас. д-р Анастас Пунев, адв. Олег Темников, адв. Димитър Стоименов, адв. Елеонора Матеина и адв. Лия Харизанова.

Министър Йорданова определи постижението на отбора като златен медал от олимпийски игри. По думите ѝ участието в тези състезания са изключително полезни, защото изграждат умения за защитаване на правни тези.

Министърът поиска мнението на студентите във връзка с готвените промени в Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността „Право“ и професионална квалификация „Юрист“. Те бяха единодушни, че е крайно време за реформа в юридическото образование, като се заложи на практическата насоченост.

В заключение Йорданова насърчи студентите да изберат България за бъдещата си професионална реализация и им пожела успех.

Министър Йорданова разговаря с предшественици на поста си

Последвайте канала на

Константин Тодоров
391 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ники

2022.04.20 | 11:59

1
Тази болна кравешка муцуна

Добави коментар

Водещи новини