Костадинов: България изнася огромни количества оръжие за Украйна през посредници

  • 20 април 2022 11:08

  • 9081
  • 0
© Novini.bg

Очевидно е, че го правят само за своите избиратели и може би за своите спонсори от американското посолство – да покажат колко са верни. Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика в отговор на въпрос за настояването на "Демократична България" въпросът за изпращането на военна помощ за Украйна да бъде обсъден в парламента, преддае репортер на Novini.bg.

Всъщност дали тази точка ще бъде гласувана или не, вече е без никакво значение, защото в момента България изнася огромни количества оръжие за Украйна през посредници. Тази вечер от летище Варна ще излети украински Ан-12, който лети за Полша. В момента пред "Дунарит" в Русе има огромна колона от украински тирове, които товарят, доколкото знам, тротил. Вчера от Арсенал също са товарени огромни количества оръжие, които, разбира се, не отиват пряко в Украйна – те отиват в Полша или в Румъния и оттам се претоварват, заяви Костадинов.

Особено на фона и на това, което излезе като информация от Жозеп Борел, че България се е включила в европейския механизъм за подпомагане на войната в Украйна на стойност 1,5 млрд. лева, при условие, че Съветът по външни работи на 14 април в Люксембург се е събрал да вземе решение с консенсус и България не се е противопоставила, означава че през европейската програма ние финансираме войната, финансираме войната през посредници и формално не сме дали пряка помощ на Украйна, което дразни чисто пропагандно хората от "Демократична Украйна" или "Демократична България", но истината е, че за наше съжаление страната ни вече е е замесена много пряко във военния конфликт изцяло на страната на Украйна, посочи лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

ДБ настоява парламентът да обсъди предложението за военна помощ за Украйна

В отговор на въпрос дали очаква парламентът да вземе решение за изпращане на военна помощ на Украйна, Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика заяви: "Мисля, че по-скоро не, защото и от други народни представители, които официално уж подкрепят в парламента проукраинската позиция, чувам, че те са против това. Т. е. няма консолидирана позиция дори и в представителите на управляващата четворна коалиция, така че според мен това няма да се случи. Ако пък се случи, това ще радикализира още повече българското общество. Както самият министър-председател отбеляза, 84% от нашите сънародници не желаят да се изпраща оръжие. Което означава, че в момента българското правителство прави нещо напук на желанието на огромното мнозинство на българските граждани. Това не е за първи път, просто нас не ни управлява българско правителство, а марионетен съвет".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9081 0

Свързани новини

Водещи новини