Джамбазки: Брюксел не е безпристрастен арбитър между България и РСМ

  • 19 април 2022 14:59

  • 1533
  • 5
Джамбазки: Брюксел не е безпристрастен арбитър между България и РСМ
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Двете политики в България спрямо Северна Македония бяха насърчавани и подклаждани дълго време от определени кръгове в Брюксел. Тези кръгове прокарваха антибългарската промакедонистка линия, без да се съобразяват с правилата на Европейския съюз. Някои от тях от наивност. Някои, защото следват политиката, начертана от политиката на правителството на САЩ. Някои, защото участват в проектчета, финансирани от правителството в Скопие. Брюксел не е безпристрастен арбитър в този спор. Това каза пред БНР Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –, съпредседател на ВМРО и евродепутат.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1385

РСМ не може да включи българите в Конституцията преди началото на преговорите с ЕС

Той подчерта, че в Брюксел не ги интересува българската външна политика, "а ги интересува да принудят София да се съгласи РСМ да започне преговори за членство в ЕС".

"От много време повтаряме, че има външен натиск по темата. И сега тези неподготвени хора, вместо да се поучат от опита, ехидничиха и се подиграваха година и половина, а сега се усетиха, че има натиск. Безспорен факт е, че натискът е голям. И той идва от правителствата и посолствата на САЩ, Германия и Австрия", допълни евродепутатът

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1533 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Да

2022.04.20 | 18:59

5
Не виждам, как членовете на европейския парламент са загрижени за разширяването на ЕС.С кое са загрижени? С това нагло притискане на България да плюе на историята си, езика си и идентичността си ли? С това ли? Ок. Няма пробрем. След като толкова много искат макетата в ЕС, нека дадем зелена светлина на Северна македония, а ние да си инициирамме един референдум за излизането ни от ЕС! Аз като българин, не съм съгласен да членуваме в организация с държава, която не зачита човешките права на българите в пределите и, и краде историята ни!
ARMAKEDON

2022.04.19 | 15:56

4
VETTO MONKEYDONIA FOREVER !!!
Хф

2022.04.19 | 15:25

2
Майната му на ЕС. Мръсни долни педераси и лизбийки.
TE IBA

2022.04.19 | 15:56

3
фостата прозта
Дясен Демократ

2022.04.19 | 15:23

1
Партизанско чадо.

Добави коментар

Водещи новини