БСП предлага необлагаем минимум и преизчисление на пенсиите

  • 17 април 2022 09:23

  • 2838
  • 5
БСП предлага необлагаем минимум и преизчисление на пенсиите
© БСП
Слушай новината Слушай новината

 „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да се отметне от нито една своя позиция, защото всяка една защитава националните интереси на България.“ Това заявиха на среща с актива на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е от всички общини в Плевенска област зам.-председателят на парламентарната група на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев и народният представител и член на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е проф. Румен Гечев. В срещата участие взе и зам.-министърът на земеделието Стефан Бурджев. Това съобщиха от пресцентъра на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

„За нас е важно да бъдат предприети адекватни мерки за подпомагане на възрастните хора  - пенсиите трябва да бъдат повишени заради инфлацията“, заяви Иван Ченчев. Единият от вариантите, който екипът на министър Георги Гьоков разработва, е въвеждане на антиинфлационна добавка, която да бъде съобразена с ръста на поскъпването на храните и стоките от първа необходимост. Другият е да се промени швейцарското правило, за да може увеличаването на пенсиите да отразява в по-голяма степен инфлацията, обясни Иван Ченчев.

Вяра Емилова, БСП: Работим по преизчисляване на пенсиите със средноосигурителен доход към 2021 г.

Проф. Румен Гечев направи обстоен икономически анализ като подчерта: „България е единствената страна в ЕС, която няма необлагаем минимум върху доходите. Ние предлагаме да освободим минималната работна заплата от този 10 %-ен данък.“ Той посочи, че тези пари, които ще постъпят в българските семейства, ще бъдат значими за хората с минимални доходи, което в условия на криза е изключително важно.

Зам.-министър Стефан Бурджев даде яснота по действията и мерките, които земеделското министерство предприема в подкрепа на земеделските стопани и животновъдите.

Един то въпросите, които местните структури от Плевенска област поставиха, за да се търси решение, беше свързан с тежестта, която общините, болниците и детските градини изпитват заради повишените цени на електроенергията като потребители на пазарен принцип.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2838 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Теодора Андреас

2022.04.17 | 21:04

5
Слави Трифонов ми открадна парите

2022.04.17 | 12:40

3
БСП СА РУСКИ ТЕРОРИСТИ
Алекс

2022.04.17 | 13:27

4
Терористите ще се скрият в задния двор на майка ти.
????

2022.04.17 | 12:09

1
А, какво ПРЕДЛАГА "бсп" за Гешев?!

2022.04.17 | 12:40

2
БСП ИСКАТ ДА СТАНАТ КЛИЕНТИ НА ГЕШЕВ И ДА МУ ДУХАТ

Добави коментар

Водещи новини