ИТН предлага създаването на временна комисия за плащанията по договори с дружества с държавно участие

  • 15 април 2022 13:11

  • 565
  • 1
ИТН предлага създаването на временна комисия за плащанията по договори с дружества с държавно участие
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ (ИТН) предлага проект на решение за създаването на временна парламентарна комисия за проверка на задълженията и одобряване на плащанията по договори, сключени с първостепенните и второстепенните разпоредители с бюджет, както и с дружества с държавно участие в капитала. Предложението е внесено днес, показва справка в сайта на Народното събрание.

Искането на ИТН е плащанията да се извършват след решение на Народното събрание въз основа на доклад на Временната комисия. Предложението е комисията да действа в срок от една година, като членовете в нея да са 23 народни представители - по шестима от „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ-СДС, по трима от ДПС, БСП и ИТН и по един от „Демократична България“ и „Възраждане“, отбеляза БТА.

В мотивите към проекта се посочва, че предотвратяването на незаконосъобразното и нецелесъобразно разходване на публични средства в бъдеще след да бъде на база ефективен и превантивен контрол. „Подобен контрол трябва да се прилага при еднакви и недискриминационни правила по отношение на всяко задължение, възникнало по договорни и извъндоговорни отношения, по които страна е държавата, в лицето на първостепенните и второстепенните разпоредители с бюджет, както и на търговските дружества с държавно участие в капитала“, отбелязват вносителите.

Парламентът отхвърли кандидатурата на Каримански за шеф на БНБ

Последвайте канала на

Константин Тодоров
565 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stamatis

2022.04.15 | 13:39

1
Тошко Африкански каза точно обратното на 13.04., че ще е НЕЗАКОННО парламента да одобрява всякакви плащания! Мекерета селски!

Добави коментар

Водещи новини