ДПС иска пълна проверка на всяка процедура за постоянно пребиваване на основание инвестиции

  • 13 април 2022 11:37

  • 337
  • 1
ДПС иска пълна проверка на всяка процедура за постоянно пребиваване на основание инвестиции
© Novini.bg

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с внася промени в Закона за чужденците в България, с които предлага да бъде извършена пълна проверка на всяка процедура за придобиване на постоянно пребиваване на основание инвестиции за последните 10 години. Това обяви на брифинг в парламента заместник-председателят на парламентарната група на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Хамид Хамид. По думите му, целта е „да се види кой-как е манипулирал, какви удостоверения са издавани, какви са използвани и колко граждани са влезли (в страната - бел. авт.) на това основание“.  С предложенията отменяме механизмите за придобиване на постоянно пребиваване на основание извършена инвестиция, уточни още депутатът.

Хамид припомни, че по инициатива на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с са отпаднали т. нар. златни паспорти. Отмяната стана факт с внесен от Министерския съвет законопроект за изменения в Закона за българското гражданство, който бе гласуван на второ четене преди няколко седмици. 

Депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с коментира, че е необходимо през Закона за чужденците да се види какви „фиктивни инвестиции“ са направени, като, по думите му, от процедурата по издаване на гражданство са се възползвали „основно китайски и руски граждани“.

На въпрос как от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с си обясняват, че предимно китайци и руснаци са получавали гражданство срещу инвестиция, Хамид отговори: „Не можем да си го обясним, освен че има някаква схема, в която участват много лица. Изнасяли сме пред вас сигнали и твърдения кои от тях са замесени. Виждаме напоследък, и някои са освобождавани от длъжности. Там коментарът ни е, че "гущерът си реже опашката", но може би е време и опашката да проговори за двуглавия гущер“.

Гьоков: Процедурите за достъп до пазара на труда в България за граждани на трети страни са максимално облекчени

Другият заместник-председател на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Йордан Цонев поясни, че българското гражданство на основание инвестиции и постоянното пребиваване на основание инвестиции дава еднакви права – свободно движение на територията на Европейския съюз. Той посочи, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с внася законодателни промени, за да отговори на критиките и очакванията на европейските ни партньори.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
337 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Трагедия

2022.10.13 | 10:15

1
Какъв е този изрод по-грозен мъж дали съществува плешив, сплескан беден

Добави коментар

Водещи новини