Вигенин за предоставянето на оръжие на Украйна: Има граници, които не трябва да се преминават

  • 12 април 2022 17:44

  • 2044
  • 9
Вигенин за предоставянето на оръжие на Украйна: Има граници, които не трябва да се преминават
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Машинното гласуване свърши немалко работа, осигурявайки по-честен вот и по-малко купени гласове. От друга страна обаче забелязахме някои дефекти от гледна точка на избирателната активност и вътрешния страх сред някои избиратели да гласуват с машина. Това заяви в интервю за "Лице в лице" по bTV заместник-председателят на парламента от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, относно идеята да се върне гласуването с хартиени бюлетини на избори.

,,Причините да има по-малки купени гласове е не само в машинния вот, но и защото МВР свърши своята работа. Смятам, че при адекватна работа на институциите и хартиените бюлетини няма да върнат купения вот'', допълни депутатът.

Ива Митева за връщането на хартиената бюлетина: Явно някой иска ръчички да пипат в бюлетините

По отношение на дебатите за избор на управител на БНБ Вигенин призова ИТН да оттегли кандидатурата на Любомир Каримански и бе категоричен, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да го подкрепят, ако се стигне до гласуване в пленарна зала.

Дебатите около БНБ създадоха сериозно напрежение в коалицията и усещане за нестабилност. Не вярвам обаче, че едно кадрово решение ще събори коалицията. Но ако бъде избран Каримански, това ще бъде проблем. Не разбирам упорството на тази кандидатура, при положение че останалите три партии не са впечатлени от нея. Но все още има възможност и се надявам тя да бъде оттеглена, за да излъчим обща кандидатура. Ние няма да гласуваме за Каримански, коментира по темата Вигенин.

Петков: "Продължаваме промяната" няма да подкрепи кандидатурата на Каримански за БНБ

Относно изпращането на оръжие за Украйна той подчерта, че за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е това е "много сериозен въпрос".

Не разбирам упорството да продължаваме да коментираме тази тема. Нашата солидарност е доказана по други начини. Има граници, които не трябва да бъдат преминавани, това не е прищявка на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Общественото мнение в огромното си мнозинство е против изпращането на военна помощ. България е подкрепила всички мерки на ЕС в полза на Украйна, приемаме и голям брой емигранти от Украйна. За нас изпращането на оръжие е червена линия, която не можем да преминем, обясни Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Нинова: Няма да подпиша разрешително за изпращане на оръжие за Украйна, нека ме сменят

По темата със Северна Македония зам.-председателят на НС увери, че преговорите за членство на РСМ в ЕС ще започнат тогава, когато е абсолютно сигурно, че българският интерес е защитен.

Няма да направим компромис по този въпрос, тъй като Северна Македония също е една от червените линии, отбеляза Вигенин.

МВнР отговори дали е имало тайно договорки за РСМ

На финала той обяви, че започват консултации по актуализацията на бюджета, за да може страната ни да се справи с инфлацията.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2044 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
БСП и Възраждане

2022.04.12 | 19:48

9
да заминават за Москва да лижат газъ на Путлер.
ne

2022.04.12 | 19:13

8
vegenin mnogo ste prosti bre kato se iska orajie za prestapnicite daite kakvo imate nezavisimo na koia evrogeiska darjava a te da go davat na prestapnicite
Гост

2022.04.12 | 18:55

7
Малоумник тъп
Баце

2022.04.12 | 18:34

6
Ами те всички бандити там вече имат оръжие, а цялата останала пасмина избяга по чужбина.
юлиян

2022.04.12 | 18:25

5
Правилно и национално отговорно решение.
ДБ

2022.04.12 | 17:57

4
Ужасен комунистически изрод, безродник и предател. Шумкарско чедо.
баба гицка

2022.04.12 | 17:56

3
нормално за бсп - иначе трябва да връща рублите дето лапаха

2022.04.12 | 17:55

2
БСП ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА, РУСКИ ШПИОНИ СА

2022.04.12 | 17:55

1
МРИ БЕ ЧЕРВЕН ТЕРОРИСТ

Добави коментар

Водещи новини