Джамбазки: Незабавно оставка на министър Генчовска, ако е обещала пускането на Македония в ЕС!

  • 12 април 2022 11:30

  • 11412
  • 10
Джамбазки: Незабавно оставка на министър Генчовска, ако е обещала пускането на Македония в ЕС!
© Novini.bg

Незабавно оставка на министъра на външните работи Генчовска, ако е обещала пускането на Македония в ЕС! Говорила ли е задкулисно в Люксембург по темата на среща с външния министър на Германия? Нужен е ясен отговор!

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

Това се казва във видеообръщение на българския представител в ЕП и съпредседател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Ангел Джамбазки, разпространено чрез Фейсбук страницата му.

Повод за тази остра реакция е получено прессъобщение от страна министъра на външните работи на Германия, в което се твърди, че българският министър Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент е поела ангажимента съвсем скоро  и без никакви условия България да даде зелена светлина за започване на преговори с РС Македония за членство в ЕС. Ако е вярно - това е недопустимо и единственият ход на българския външен министър е оставка!

ВМРО: Петков доказа, че няма да защитава националния ни интерес за „Македония“. Четете историята, г-да управляващи!

Защото, ако такова съгласие и такъв разговор, ако е воден от все още външния министър Генчовска, ще означава национално предателство. Ще означава, че нашите основателни подозрения за това, че правителството е сглобено само и единствено с цел национално предателство, се оправдават. (...) Това ще означава, уважаеми съратници, че българското правителство върви по тази линия на предателството, за която Ви предупреждаваме няколко пъти. А именно - около 24 май в Рим, в деня, в който се почита паметта на Светите братя Кирил и Методий, пред гробницата, в която почиват мощите на Св. Кирил, на съвместно отбелязване на годишнината от делегациите на Република България и Република Северна Македония, да бъде направено заявление, с което да бъде извършена първата стъпка към предателството, категоричен е Джамбазки.

В обръщението си той подчертава незабавната нужда от отговор на министъра на външните работи на Р България Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент, която е от квотата на ИТН – партия, която се кълне, че ще напусне управляващата коалиция, ако се допусне компромис с българската позиция. Това лицемерие ли е или поредната игра на управляващите? Което и да е от двете, съпредседателят на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа е безкомпромисен и заради поредната информация за поредната среща по темата, която идва от трета страна, а не от българското правителство и пита:

Има ли проведен разговор с министъра на външните работи на федерална република Германия, в който българският външен министър да се е съгласил, че трябва Северна Македония да започне такива преговори? И ако има такъв разговор, искам незабавно оставката на тази жена.

Ако не е – това вече е дипломатически скандал и българското правителство трябва да излезе с официална позиция, каквато е и разпространената от министъра на външните работи на Германия.

Германия: ЕС трябва до юли да започне преговори за приемане на Албания и Северна Македония

Последвайте канала на

Радина Лазарова
11412 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
KOPTOR

2022.04.12 | 13:24

10
Ае, стига с тая Македония бе ! Да вървят на майка си в гъза, ако искат! Насила хубост не става.
KOPTOR

2022.04.12 | 13:24

9
Ае, стига с тая Македония бе ! Да вървят на майка си гъза, ако искат! Насила хубост не става.
Алекс

2022.04.12 | 13:00

7
Алкохолици акъл да не дават.
евродушманин

2022.04.12 | 13:18

8
абе гейчо, виж си името само
bai stavri

2022.04.12 | 12:59

6
eii toz fa6ist djambazki ne zamerq6e li naroda sas piratki i sas marku4i sas voda praska6e ot prozoreca na tehniat ofis vav sofia toz o4elat bokluk koito ne e hodil voinik toi zaslujava sega da mu pokaj naroda kak se hvarliat piratki i drugi predmeti po jivi hora
Тешо

2022.04.12 | 12:58

5
Оставка не само на министъра, но и на цялото правителство! Предатели!
Еми...

2022.04.12 | 12:54

4
Коя е тази нацистка проститутка и за какво квичи?
В новата ситуация

2022.04.12 | 12:52

3
Македония трябва да се пусне в ЕС. Време е за компромиси.
wtf

2022.04.12 | 12:37

2
тая е урод-ясно, но ти, отрепко гнусна, кога ще изчезнеш!?
наздраве

2022.04.12 | 12:28

1
Докога ще ни занимавате какво е казало това пиянде?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини