Панев: Фактът, че един от партньорите в коалицията внася закон за хартиеното гласуване означава, че се готви за избори

  • 12 април 2022 08:32

  • 1746
  • 5
© Кадър NOVA

Трябва да се гласува предложението на ДБ за изпращане на оръжие на Украйна. Можем да помагаме на Украйна по много начини. България може да направи стъпки за няколко месеца, които да са дългосрочно полезни за нас. Очаквам предложението ни за военна помощ да бъде гласувано от парламента и правителството да предприеме действия. Това заяви Владислав Панев от ДБ в студиото на “Здравей, България” по Нова телевизия.

Според него решението няма “да разтури коалицията”. Това е така, защото в решението на парламента не може да се изброи каква военна помощ да са даде на Украйна. Отново могат да се изпратят каски и бронежилетки за цивилното население. Той допусна да не се изпрати истинска военна помощ на Украйна, защото така ще се запази коалицията.

Панев каза, че гласуването за шеф на БНБ ще се случи в сряда и ДБ ще гласуват против Каримански: “Няма консенсус в коалицията по тази тема. Другият ни мотив, че Каримански е работил за банка, която е свързана с КТБ”.

Владислав Панев: Предсрочните избори са лош вариант, но за съжаление са опция

По икономическите теми той заяви, че спестяванията ни ще се намаляват, а от друга страна, вноските по кредити ще се увеличат: “Ако сега сте плащали 500 лв., сега ще плащате по 700 лв. Лихвите се вдигат. Влизането в еврозоната през 2024 година изглежда химера”.

“За мен коалицията трябва да продължи да съществува, докато се вършат големите и важни неща за България. Самият факт, че един от коалиционните партньори внася закон за хартиеното гласуване, означава, че се готви за избори”, завърши Панев.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1746 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Майтапчи Йово

2022.04.12 | 12:40

5
Панев, най-добре ще е подобните на теб орки още утре да хващате пътя за Киев, че да вземете предница преди руснаците да запукат пак по фашистките кратуни:)))! А ние ще се молим и ще се надяваме да си останете... там:)))!
Дедо Пене

2022.04.12 | 10:13

4
БКП/БСП НИКОГА НЕ СА СТАВАЛИ ЗА УПРАВЛЯВАЩИ-СЪЩИТЕ ГА.ЩНИЦИ И Л.ЪЖЦИ СА КАТО 1997г.-ФАЛИИРАЛИ ДЪРЖАВАТА!!! ЖАЛКО, ЧЕ ОСТАНАЛИТЕ ТРЯБВА ДА ГИ ТЪРПЯТ В ПРАВИТЕЛСТВОТО!
Котарак

2022.04.12 | 10:11

3
Правилно. Гответе се до 2-3 месеца за избори. То бива некадърноат, ама ...!

2022.04.12 | 10:01

2
Също и че няма вяра на машинното гласуване, за което преди месеци гласува! Това ако е политика, аз сигурно съм марсианец.
Цв

2022.04.12 | 08:54

1
Ние отдавна ги чакаме - за нищо не ставате, разсипахте държавата за отрицателно време!

Добави коментар

Водещи новини