Лорер: С проекти като "Инсайт" можем да развиваме младите хора в страната

  • 11 април 2022 14:08

  • 465
  • 0
Лорер: С проекти като "Инсайт" можем да развиваме младите хора в страната
© Булфото (архив)

В ролята на министър на иновациите и растежа искам да изразя изключителното си задоволство, че това е един от малкото примери за приемственост, която се отразява и на бъдещето на страната ни, посочи в своето изказване Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава, министър на иновациите и растежа при откриването на института "Инсайт" (INSAIT - Institute for Computer Science, Artificial Intelligence and Technology).

,,Ако имаме разбирането, че искаме България да е конкурента и да даде възможност на младите хора да работят, трябва да подкрепя подобни идеи. Това е първата стъпка, държавата трябва да подкрепя не само "Инсайт", но и други инициативи, например в инженерството, биотехнологиите и медицината, където светът напредва с широки крачки'', заяви още министърът.

България инвестира 170 млн. лева в изкуствен интелект

 Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава допълни, че скоро ще представи пред Европейската комисия проекта за създаване на "Инсайт", информира БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
465 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини