Остри коментари и след Коалиционния съвет

  • 11 април 2022 06:23

  • 3449
  • 10
Остри коментари и след Коалиционния съвет
© Булфото (архив)

Коалиционен съвет се състоя в Министерския съвет в неделя вечерта. Участваха премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и ръководствата на формациите от управляващата коалиция. 

Преди срещата един от кандидатите – Андрей Гюров от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ (ПП), обяви във фейсбук, че оттегля кандидатурата си за управител на БНБ. Премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически даде изявление пред медии малко преди 17:00 ч., като заяви, че ще запознае коалиционните партньори с аргументите за оттеглянето на Гюров и ще поиска продължаване на законодателните инициативи, сред които закриването на спецсъда и спецпрокуратурата. Той посочи и темата за разплащането със строителните фирми като акцент в разговорите.

Андрей Гюров оттегля кандидатурата си за управител на БНБ

След края на съвета председателят на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионенТошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. съобщи пред медиите, че партията няма да се откаже от своя кандидат – Любомир Каримански, „защото няма причина за това“. Той каза пред медиите, че възприема това като „изнудване“.

„Използват проблема със строителните фирми колегите като натиск за взимане на решение и на всичко отгоре правят намеци, че там има някаква корупционна схема, която ние ще реализираме. Аз не разбирам каква е тя. Те знаят, че няма такава. Говорихме си, казаха, че няма такава. Не разбирам, ще предложат някакво ново решение“, коментира пред журналисти Йорданов. По думите му министерството на регионалното развитие се отказва от този начин на плащане, който е бил предложен. „Министерският съвет да взима решения на коя фирма, колко, как и отговорността да я носи Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на“, коментира още Йорданов.

Той подчерта, че за ИТН е важно „всичко да е чисто“. „Да няма намеци за корупция там, където няма, защото това е грозно, долно и лъжливо“, заяви той. По думите му ИТН ще предложи парламентарна комисия, която да одобрява големите плащания и на другите министерства, не само на регионалното.

Петков: "Продължаваме промяната" няма да подкрепи кандидатурата на Каримански за БНБ

На въпрос дали има опасност от разпад на коалицията, Йорданов отвърна: „Ние не я разпадаме коалицията. Ние просто предлагаме да има по-голям контрол на парламента“.

Относно избора на гуверньор на БНБ, председателят на ПГ на ИТН отново потвърди, че няма да оттеглят номинацията на Каримански: „Ние ще си го предложим. Подозирам, че колегите ще се опитат да отложат избора на управител на БНБ за по-натък – тяхно право е“. Йорданов напомни, че процедурата се случва в парламента и „колкото повече този проблем се "размята" по този начин, толкова по-зле за всички“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3449 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Срам и позор

2022.04.11 | 08:13

10
Ега ти държавата щом това същество е депутат , а Оня Наско министър
Джоро Джоров

2022.04.11 | 08:11

9
ИСКАМ СЛАВЧО. ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ.ЩЕ БЪДЕ. НАЙ УСПЕШНИЯТ.

2022.04.11 | 07:16

3
Наглеци с вредната за България коалиция!Вън всички!По-срамно правителство не е имало

2022.04.11 | 08:08

8
Правителството е перфектно само БСП и ИТН дасе отстранят.

2022.04.11 | 08:06

7
Тошко който не слушкате щеве пращаме в Украйна на поправителен.Гответесе,ти щеги водиш със Нинова.

2022.04.11 | 07:40

6
Оставка, имбецили!
Tova

2022.04.11 | 07:32

5
Сбирщина от некадърници, лакоми за власт и пари. Рожбите на фатмака Юмручко. Колкото по-скоро, толкова по-добре! Чакаме да осъзнаете, че не можете да управлявате държавата.

2022.04.11 | 07:23

4
Мнооого добре го играете.Ама и за Северна Македония знаете одавна и всичко.Вие ни продавате.Циркаджии предатели
Българка

2022.04.11 | 07:12

2
Цялото правителство, колкото по-скоро си биете камшика, толкова по-добре за България! Профукахте парите на хората, и сега ги върти те на шиш, и се правите на ощопани г-ци! ОСТАВКА, НЕКАДЪРНИЦИ НАГЛИ!
Шмекери

2022.04.11 | 06:34

1
Африканския представител пак е от нещо недоволен , пак гледа мръсно като шефа си . Виждат , че повече парламент няма да помиришат и това ги прави още по-зли и брутални

Добави коментар

Водещи новини