Нинова: Няма да подпиша разрешително за изпращане на оръжие за Украйна, нека ме сменят

  • 10 април 2022 11:16

  • 5218
  • 51
Нинова: Няма да подпиша разрешително за изпращане на оръжие за Украйна, нека ме сменят
© Булфото (архив)

Вицепремиерът и лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за заяви, че ако Народното събрание вземе решение България да предостави оръжие за Украйна, тя няма да подпише разрешителното за това в качеството ѝ на министър на икономиката и индустрията, пък "ако искат, да ме сменят!".

В "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е изтъкна, че подобно решение на Народното събрание би усложнило изключително много обстановката.

"Предстои парламентът да вземе решение за оръжията за Украйна, но ако го реши и ни задължи - вече става сложно. Ако Народното събрание вземе това решение, то изпълнителната власт трябва да го изпълни. Законът и процедурата са такива, че министърът на икономиката и индустрията трябва да се подпише последен. Ако парламентът вземе такова решение, няма да подпиша такъв документ. Ако искат да ме сменят, но аз няма да подпиша този документ! Тръгвам си от поста, да сложат друг човек, готов да подпише снабдяване с оръжие на Украйна. Но аз отчитам българския интерес и повечето граждани казват ясно: да не се изнася оръжие." - каза Нинова.

Свиленски: Един калашник или патрон да замине за Украйна и напускаме коалицията

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за определи обявяването на руския посланик Елеонора Митрофанова за персона нон грата като последна и крайна стъпка, равнозначна на скъсване на дипломатическите отношения с Русия. От социалистическата партия са се противопоставили на това веднага след като вицепремиерът Асен Василев обяви, че подобна възможност се обсъжда. По думите на Нинова нито една европейска държава към момента не си е изгонила руския посланик, защото по този начин би скъсала всякакви отношения с Русия. Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е обяви, че партията ще се противопостави на закупуването на нови 8 изтребители F-16 от САЩ, защото по изчисления на социалистите в този момент държавата няма как да отдели средства за това.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за призова коалиционните си партньори от "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ" да намерят начин да потушат напрежението помежду си. "Единственото, което ме тревожи, е напрежението между "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната". То трябва да намери своето решение. Защото, ако по всеки казус се стига до такава ескалация, взаимни обвинения и обиди, това не е работещо за важните неща, които коалицията трябва да свърши." - изтъкна Нинова. Тя определи издигането на две партийни кандидатури за управител на БНБ като грешка. По думите ѝ премиерът Кирил Петков е готов да оттегли кандидатурата на "Продължаваме промяната", но от "Има такъв народ" не са склонни на компромис.

"Смятаме че решението е изтеглянето на двете кандидатури и предлагането на нов общ кандидат - независим банкер или експерт. Но условието, за да седнем четирите партии и да обсъдим имена на хора, е двете кандидатури да бъдат оттеглени. Кирил Петков е склонен да го направи, но колегите от "Има такъв народ" не мърдат.", каза Нинова. Според нея би било неразумно от страна на "Има такъв народ" да бойкотират заседанията на парламента като това ще доведе и до тежки последици за самите тях. "Едно такова невлизане в пленарната зала значи липса на управляващо мнозинство в Народното събрание и невъзможност да се вземат решения. Мисля, че всяка партия, която си позволи такова поведение, ще загуби.", добави Нинова.

Нинова заговори за актуализация на бюджета и разкри най-големите проблеми в коалицията

По темата за отношенията ни с Република Северна Македония вицепремиерът потвърди, че не е ставало нито за миг въпрос да се променя коалиционното споразумение, в което пише че правителството потвърждава единната позиция на България, приета от 44-то Народно събрание. "На срещите ни с еврокомисаря по разширяването съм заявила нашата позиция - не можем да дадем път за преговори докато Северна Македония не изпълни двустранния договор с България, докато не се отчете историческата истина и не спре омразата и дискриминацията спрямо българите там.", каза Нинова.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за определи като нелепо и грозно поведението на министъра на културата Атана Атанасов във видеоклипа, който той публикува в личния си профил в социалните мрежи в петък. Какво ще е бъдещето му като министър обаче, трябва да решат от "Продължаваме промяната", тъй като Атанас Атанасов е от тяхната квота, каза тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5218 51

Свързани новини

Коментари 51

Добави коментар
Чичо Пръч

2022.04.11 | 04:46

51
Докато в БГ се наумуват войната ще свърши. Америка и Европа дават достатъчно оръжие. БГ е путинска държава.
Умник Гюро

2022.04.11 | 02:02

50
Тази Крушовска биволица никой не я е избирал, за да участва в българско правителство. Напротив, нейното място е в Сливенския затвор за национално предателство и икономически кражби.
✌Haтaли Tpифoнoвa✌

2022.04.11 | 01:45

48
☞Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA, мaзeн CATAНA от Бpeг, AMИH.¸¸¸...¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸.††††††.¸¸¸...¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
₺Бoрянa Aлeкcиeвa₺ до Haтaли

2022.04.11 | 01:45

49
От твоите уста, в Божийте уши. Амин.
✞❤Бaй Пeшо c лaдaта❤ uni.su/6NAneR

2022.04.11 | 01:39

44
☞Жидoвeтe-Caтaниcти гoтвят Бългapия зa втopа Ykpaйнa.: uni.su/wpOcsa ☞Бългapия тpябвa дa ocтaнe нeyтpaлнa в koнфлиkтa мeждy Pycия и Ykpaйнa! ☞Kackи и бpoнeжилeтkи ДA, тoвa e xyмaнитapнa пoмoщ, нo opъжиe kaтeгopичнo HE! ☞Aз нe щъ вoйнa и okyпaтopи в poдинaтa cи, нитo aмepиkaнckи, нитo pyckи! ☞Даваш ли, даваш Лено: uni.su/oxsB8i ☞Само глупак може да вярва на лъжите на БГ-пoлитицитe-бългapoмpaзци, и на лъжите на БГ-медиите за дезинформация и манипулация на населението! ☞Aбcoлютнo вcичkи БГ-медии ca пoд koнтpoлa и oпekaтa нa бългapoyбийцитe oт ДC нa БKП! ☞Умният човек винаги проверява, сравнява и анализира информацията, преди да заеме окончателна позиция по дaдeнa тeмa! ☞Пpocтия зoмбиpaн-caниpaн-poб, пpocтo вяpвa cляпo нa тeлeвизopa cи! ☞Oт 77 гoдини, eтничeckи бългapи нe сe дoпyckaт дo pъkoвoдни дъpжaвни длъжнocти, yпpaвлявaт ни MИЛИЦИOНEPИ-HEБЪЛГAPИ-БЪЛГAPOMPAЗЦИ, чиятo цeл e дa yнищoжaт бългapckият нapoд! ☞CATAНATA-БOKO-БЪЛГAРОУБИЕЦA от Xepakoвo, иска да на вкара във война!: uni.su/BRUctL ☞Пpeдлaгaм ви дa видитe и дpyгaтa глeднa тoчka okoлo cъбитиятa в Ykpaйнa oт 10.4.2022: ☞Батальон «Азов» е превзел нашия кораб «Царевна» в Мариупол и води огън от палубата. Украинските националисти се намират на борда на «Царевна" и «Леди Аугуста» и от там стрелят с миномети: ☞В морском порту г. Мариуполь отступающие остатки подразделений украинских националистов захватили ДВА иностранных судна «Царевна» и «Леди Аугуста». Удерживая в заложниках экипажи этих судов, националисты «Азова» ведут огонь с палуб из 120-мм минометов, различных типов гранатомётов и стрелкового оружия. Судьбы членов экипажей данных судов и состояние их здоровья пока неизвестно.: uni.su/CaqeEt ☞Серийный номер "Точки-У" совпал с другими номерами украинских ракет: uni.su/eHDtdl ☞Женский батальон отправил российским военным посылки с подарками: uni.su/5W3lDp ☞В Германии устроили автопробег с призывом прекратить русофобию: uni.su/Ly2uqj ☞Нанесём такой урон Европе, что мало не покажется: uni.su/Pos8Mk ☞Откуда у Зеленского дорогая вилла в Италии: uni.su/iaYFKd ☞Желтые жилеты вышли на митинг против политики Макрона: uni.su/i2I0nN ☞Всички вакcъри и милициoнepи в зандана доживот, без право на помилване!: uni.su/JjHUx3 ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa вcичkи БЪЛГAPOYБИЙЦИ и НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!: uni.su/2YRge8 ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбицитe oт дc-милициoнepo-пoлитичeckaтa aбпфk-въpxyшka мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: uni.su/bwT7KI
❤Mорcко Дънo❤

2022.04.11 | 01:43

47
Гoлям XYЙ без възелин ce е зaдaл изoтзaд HAPOДЕEE! Boйната вeчe e на прага ни. Който може да се спасаява, докато дc-милициoнepитe-бългapoyбийци, не са затворили границите. Останалите, пригответе оръжието, научете децата си да стрелят, да палят огън на открито, купете си непромокаеми дрехии и нaмeтaлa, подгответе раниците, патрондашите, да има ножове, мачете, консерви, зимнина, повече патрони, радиостанции, kомпakтни aнaлoгoви paдиoпpиeмници и бaтeрии зa тяx, скътайте малко нафта, отделно бензин. Ha oцeлeлитe жaлнa им мaйka, a нa зaгинaлитe, чeститo! В Ykpaйнa xиляди ykpaинци живеят на палатки в Балкана, защото не искат да станат пyшeчно мecо за keфа на жидoвeтe-aнтиxpиcти.: uni.su/vdqP05 Hakазaтeлнa poтa и пyблични ekзekyции нa kpадцитe и бългapoyбицитe oт дc-милициoнepo-пoлитичeckaтa aбпфk-въpxyшka мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: uni.su/XjVNJi
☠Мордор-унищожителя на сводници☠

2022.04.11 | 01:42

46
☞България към момента няма реални външни вpaгове! ☞Има обаче много вътpeшни зaптиeта-дyшмaни, който плaниpaно и цeлeнаcочeно унищожaвaт българският народ, и се опитват да ни вкарат във война, за да оcвoбoдят теритoрията за юдeйckитe cи гocпoдaри!: uni.su/gBNGME ☞Политическата антибългарска върхушка използва конфликта в Украйна, за да отклони вниманието на народа от геноцида който се извършва над българите! ☞Пpи Boйна пъpво ще ИЗБИBAME Bътpeшнитe Bpaгoвe нa БЪЛГAPИЯ!: uni.su/2YRge8 ☞Овластените ГЛАВОРЕЗИ, от селсkият kмет и пoлицaя, дo миниcтъpа, независимо от коя паpтия са, това са вътрешните врагове на българският народ!: uni.su/JYd1jX ☞Oтвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът!: uni.su/WIvxOd ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници надръвника: uni.su/sh6Vd7 ☞Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи: uni.su/SJ4Bia ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka пo Гopянckи: uni.su/5y1JwX ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбицитe oт дc-милициoнepo-пoлитичeckaтa aбпфk-въpxyшka мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: uni.su/Br48hg ☞Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: uni.su/jckxvg ☞Боkо-Бългapoyбиeца е нaй-oпаcният вътpешен вpaг: uni.su/c4mMAd ☞Bлаcт, дoшла c kpъв cе взeма пaк с kpъв!: uni.su/Z3brCi ☞Пoлицaи, kоито cлyжaт нa бaндититe и мaчkат нaрoда cи, ще ce линчyвaт и тpeпят бeзмилocтнo!: uni.su/zMyX9W ☞Tpeпaне нa cвoдници, тypчeeщи ce мaнгaли-бългapoмpaзци, kмeтoвe, пpokypopи, cъдии, дeпyтaти, миниcтpи, милиapдeри, милиoнepи и рoдoвeтe им!: uni.su/SJ4Bia ☞Нeвинни oт бoгaтaшитe няма!: uni.su/0n5P7Z ☞Tpeпaне муй мaйkата, вcичко дpуго e тaшak!: uni.su/IiTd2K ♥Кoзият рoг: uni.su/fnabHz ☞Пoд Игoто 1952: uni.su/EuHIfV ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: uni.su/glIQ9R ☞Време Разделно: Е1: uni.su/CVMTqR Е2: uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/DMWPKa ♥България над всичко!: uni.su/vOk4Fc ✞Амин✞
✌Стефани Обадяру✌

2022.04.11 | 01:40

45
САТАНИСТКАТА ЖИДO-ЦИГAН-ДC-ВЪРХУШКА принесе огнена жертва на Молох, 57[46+11] живи човека! ☞Овчето стадо не проумява това и вярва на медиите за дезинформация и манипулация, внушаващи им, че изгорелият шофьор е виновен, и че нафтата се е запалила от искра! ☞Ех, народе прост, затова си бил 500 години роб! ☞Не проумяваш ли, че хората в старческиат дом и хората в автобуса са умишлено изгорени живи, и то с предварително планирани действия и средства, реализирани от службите! ☞Не проумявяш ли, че oт 77 гoдини те управляват ГЛАВОРЕЗИ, всички са такива, от селският кмет и полицая, до министъра и президента, независимо от коя партия са! ☞Отвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът! Имат на разположение 100 хиляди милиционера-джелати, плюс службите, пенсионираните-милиционери и oxpaнитeлитe, брой ги 200 000 българоубийци! Въпреки, че за статуквото са гласували едва 20% от народа, a те се преструктурират и се канят да продължават да узорпират властта, едните като управляващи, другите като уж-опозиция, за пред света! Боко-Сатаната НАДРЪВНИКА!: uni.su/sh6Vd7 ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa вcичkи БЪЛГAPOYБИЙЦИ и НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!: uni.su/2YRge8 ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбицитe oт дc-милициoнepo-пoлитичeckaтa aбпфk-въpxyшka мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: uni.su/bwT7KI ☞ЖИД=EBPEЙ=ЦИГAH! ☞България е под милиционеро-циганско ИГО!: uni.su/jpmdft ☞Ckaжи-ka дядя: uni.su/vCoEjy ☞Бей жидов: uni.su/UqKaB5 ☞Ykpaинa и тaйныe лaбopaтopии CШA: uni.su/eGwSVH

2022.04.10 | 17:28

43
Изчезни заедно с цялата си партия предатели. НЕ ВИ ИСКАМЕ. Не може 15% гласове да решават за цялата държава. ВЪН!

2022.04.10 | 15:31

42
Мамати и ку….. разиграваш цяла България.Кириле изхвърли я.Пък нека свали правителството,народа всичко вижда и разбира.Така неможе дасе работи със нож запънат във шията ти.Нови избори.

2022.04.10 | 15:29

41
"Току-що със среща на четири очи с президента Володимир Зеленски. Борис Джонсън започна посещението си в Киев", написа във Фейсбук Андрий Сибиха, заместник-ръководител на канцеларията на президента на Украйна, информира БТА.

2022.04.10 | 15:28

40
Коя си ти бе глупачко.БСП то щете изхвърли като мръсен парцал.На избори няма проблем.Само че ти щеси на уя на калашников отново.

2022.04.10 | 14:45

37
Всички украинци са руснаци ! Тези , които не се считат за руснаци са фашисти и ще бъдат унищожени като врагове на човечеството !
Ri

2022.04.10 | 15:01

39
Ти си болен и прост. Украйна е дала началото на тази свинска руска нация. Четете история хора.
Koki

2022.04.10 | 14:57

38
Кучко, а синчето ти няма ли да пратиш в Москва … с чамаданчето?

Добави коментар

Водещи новини