Зам.-министър на икономиката: Ще започнем проверки за спекулата на цените на козунаците и агнешкото месо

  • 09 април 2022 08:30

  • 1280
  • 6
Зам.-министър на икономиката: Ще започнем проверки за спекулата на цените на козунаците и агнешкото месо
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Цените са такива, каквито ги определи пазара. Това, което се стараем е да не допуснем спекула на гърба на хората. Това каза зам-министърът на икономиката Димитър Данчев в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Под думите му високите цени на стоките са предизвикани от цените на електроенергията, а в последния един месец бяха утежнени от войната в Украйна. 

Вероятно ще има опити за спекула на много места. Направихме проверки през миналия месец, които обхващаха пазара на хранителни стоки. Над 500 проверки са напарвени. Насочени към проверка дали цените публикувани в брощури отговарят на това, което се прилага на витрините. Бяха открити нелоялоно прилагане на стоки. Има няколко нарушения, по които се водят административни производства. Има и някои все още са в процес на разглеждане, каза още той.

С 30% се е повишила цената на агнешкото месо тази година

Зам.-министърът на икономиката отбеляза, че най-честото нарушение е липсата на стоки, които са били публикувани на промоция. Както и несъответсвие на цената в магазина и публикуваната информация в брошурите.

Според него към момента цената на олиото се е нормализирала. И добави,че още следващата седмоца ще започнат проверки с особено внимание на яйцата, козунаците и агнешкото месо, заради Великденските празници.

Данчев уточни, че не е обсъждано намаляване на ДДС на някои стоки.

Ние от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е отдавна предлагаме да се намали ДДС на основните стоки в потребителската кошница. Директно подпомагане всички граждани, които отговарят на критериите. Всички COVID помощи ще продължат да бъдат давани поне до актуализацията на бюджета, допълни Данчев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1280 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.04.09 | 13:48

6
БОКЛ. УК ДАНО ТИ ИЗСЪХНЕ УСТАТА ЛЪЖЛИВА
Нищоправец

2022.04.09 | 10:30

5
НЕКАДЪРНИЦИ,ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ПЪРВО ДА АНАЛИЗИРАТЕ.

2022.04.09 | 10:09

3
Сега ли се сетихте,нямате време от кафе на кафе и по цял ден си люлеете баджяците.И после на море.Всички министри задалжително на войната в Украйна един месец.

2022.04.09 | 10:11

4
Сега ли се сетихте,нямате време от кафе на кафе и по цял ден си люлеете баджяците.И после на море.Всички министри задалжително на войната в Украйна един месец.Така ще отпаднат русофилите.Гн Премиер издай такава заповед.Даве видим колко тежите.
ИСТИНАТА

2022.04.09 | 09:57

2
Защо "ще започнем"?!?!?! Това НЕ е ли, НЕПРЕКЪСНАТ ПРОЦЕС на СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ ОРГАНИ и ЛАБОРАТОРИИ за ВСИЧКИ СТОКИ, "Другарююююююююююю....."????????!!??????????
Ние

2022.04.09 | 09:26

1
Да живее комунизма, да живее Нинова.

Добави коментар

Водещи новини