ГЕРБ: Притеснителен е размерът на средства от бюджета, заложени за Плана за възстановяване

  • 07 април 2022 11:20

  • 569
  • 3
ГЕРБ: Притеснителен е размерът на средства от бюджета, заложени за Плана за възстановяване
© Булфото (архив)

Притеснителен е размерът на средства от бюджета, заложени да влязат в Плана за възстановяване. Това каза в ефира на „Твоят ден” по NOVANEWS депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Александър Иванов.

„България е последната държава от ЕС, в която ще бъде потвърден Планът за възстановяване. Притеснително е, че има много средства, заложени от бюджета на държавата, които да влязат по този план. Не сме оптимисти. Има опасения, че важни средства за българската икономика няма да влязат навреме. До 2023 година 2/3 от тези пари трябва да бъдат договорени за разплащане. Технически и управляващите имат опасния, че това няма да се случи”, обясни той.

Премиерът: Планът за възстановяване ще финансира промяната в България

Александър Иванов обърна внимание, че българските граждани не са започнати с плана или с последната негова версия.

„Тя многократно беше променяна, запознати сме с една презентация, която беше публично представена. Притеснителна е прекомерната иновативност, заложена в плана. Опасен експеримент е да се разходват толкова средства за батерии. Това е прецедент и не се препоръчва от експертите никъде по света. Прилича на подготвян лобистки проект, за определени производители да си доставят батериите в България”, каза още депутатът.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
569 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Аз

2022.05.25 | 19:05

3
По-добре се притеснявайте, че вие нищо не направихте! И вместо да плюете по-способните от вас, замълчете от кумова срама.
Дясен Демократ

2022.04.07 | 11:25

1
Притеснителното е че тези наглеци даже имат наглостта да говорят след като видяхме тяхния който беше изнесен онлайн. то беше смешно направо да кажеш че иаха план тези крадци и престъпници.
КоР ЗА БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭

2022.04.07 | 11:27

2
СВИКВАЙТЕ ГЕйРБАВИ ДРУГАРе ☭ ТУЛУПИ, ПОЖАРНИКАРa "БУДА"-ла ☭ И ГЕШЕВ КАСКЕТА ИЗТЕКОХА В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ФЕНОВЕ СИ.... И БОКО ТИКВАТА ОТ ТУК НАТАТЪК ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ САМО ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ ИЛИ ОТ „ОФИСА“ НА БАЙ СТАВРИ............МУ-ХА-ХА

Добави коментар

Водещи новини