Евродепутати идват в България, за да разследват корупция и злоупотреби с публични средства

  • 06 април 2022 10:55

  • 1017
  • 2
Евродепутати идват в България, за да разследват корупция и злоупотреби с публични средства
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Делегация на комисията на Европейския парламент по бюджетен контрол (CONT), заедно с представители на Европейската комисия и Европейската сметна палата, ще бъдат в България между 11 и 13 април.

Целта на посещението е проучване на фактите във връзка с обвиненията в корупция и злоупотреби с публични средства в България с потенциално отражение върху финансовите интереси на ЕС, съобщава Европарламентът.

Делегацията включва Томаш Здеховски (ЕНП, Чехия), Цветелина Пенкова (С&Д, България), София ин'т Велд (Renew, Нидерландия), Виола фон Крамон-Таубадел (Зелените/ЕСА, Германия), Йоахим Кус (ИД, Германия),Ришард Чарнецки (ЕКР, Полша) и Андрей Новаков (ЕНП, България) като придружаващ член. 

Работната програма на евродепуатите включва срещи с различни организации на гражданското общество, журналисти, както и с висши държавни и правителствени служители, които са пряко или косвено свързани с администрирането и управлението на европейските фондове в България, включително от Министерствата на финансите, на вътрешните работи и на земеделието, Прокуратурата, Народното събрание, Изпълнителната агенция, отговаряща за одита на средствата от ЕС, Сметната палата, ИСУН 2020, Националното сдружение на общините.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1017 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
всичко е замаскиран0,

2022.06.06 | 22:04

2
не са ли финанс0ви експерти няма да намерят нищ0 макар че такива скъпи к0ли не се карат никаде в западна евр0па, а и е достатъчн0 да се разх0дят из Б0яна с хелик0птер та да видят за какви крадени пари става на въпрос
Дясен Демократ

2022.04.06 | 11:10

1
Малко късно и защо Новаков е там той знае много добре всички магарии на Гербмутрокомунистите му.

Добави коментар

Водещи новини