Северна Македония ще внася пшеница от България

  • 06 април 2022 08:54

  • 796
  • 2
Северна Македония ще внася пшеница от България
© МЗХГ

Македонският министър на земеделието Люпчо Николовски съобщи снощи в профила си във Фейсбук, че е постигнато споразумение Северна Македония да внася пшеница от България, предаде БТА.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 664

"С моя колега министърът на земеделието на България Иван Иванов се разбрахме да се осигурят от България допълнителни количества пшеница. По такъв начин със съседите си градим истинско добросъседство, а сплотени по-лесно ще преборим настоящата криза", написа Николовски снощи в профила си във Фейсбук.

Министър Иванов: Държавите от Западните Балкани остават ключови стратегически партньори за България

Двамата министри са в Берлин по повод министерската среща в рамките на Берлинския процес и диалога по селскостопанска политика: Германия - Западни Балкани в Берлин.

Министерската среща е под съвместното председателство на федералното министерство на прехраната и земеделието на Германия и постоянната работна група за регионално развитие на селските райони (SWG RRD), в която министерството на земеделието на България има статут на наблюдател.

Берлинският процес е инициатива на Германия, започнала през 2014 г., имаща за цел засилено регионално сътрудничество и насърчаване на добросъседските отношения, устойчив растеж и подпомагане на евроинтеграцията на държавите от Западните Балкани.

Миналия месец Северна Македония се договори да внася пшеница от Сърбия.

Радина Лазарова
796 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
KKK

2022.04.06 | 09:07

1
НА ДВОЙНА ЦЕНА - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!!

2022.04.06 | 10:03

2
Никва пшеница за тях,на никва цена.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини