Парламентът ще заседава днес от 9:00 часа, за петък е предвиден блицконтрол

  • 06 април 2022 07:26

  • 1081
  • 3
Парламентът ще заседава днес от 9:00 часа, за петък е предвиден блицконтрол
© Булфото (архив)

Парламентът ще има днес редовно заседание от 9:00 часа. Внесени са няколко предложения на основание чл. 47, ал. 8 от правилника на Народното събрание, който предвижда възможността за включване на законопроекти и проекти за решения в дневния ред през първата сряда на всеки месец.

„Възраждане“ предлага Проект на решение за прекратяване на Споразумение между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната. От ГЕРБ-СДС искат обсъждане на предложението им за създаване на Временна анкетна комисия, която да проучи меморандума, сключен между правителството и GЕMCORP и IP3 CORPORATION.

Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата

„БСП за България“ предлага в програмата да бъде включен отчетът за дейността на Комисията за защита от дискриминация през 2020 г., а от „Демократична България“ - първо гласуване на промени в Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

В проектопрограмата за работа на парламента е включено продължение на обсъждането на Законопроектa за ратифициране на Международния договор за закупуването на три ракети Sidewinder. 

Депутатите ще продължат и с обсъждането на първо гласуване на промени в Закона за данък върху добавената стойност, внесени от „Възраждане“. В програмата е и още едно предложение на парламентарната група - за промени в Закона за съдебната власт (първо гласуване). Други точки от дневния ред са Проект на решение за приемане на процедурни правила за предлагане на кандидати за двама членове на Съвета за електронни медии, както и второ гласуване на изменения в Закона за пощенските услуги.

За петък е предвиден блицконтрол от 9:00 ч. По правилник той се насрочва за всеки първи петък от месеца, но преди седмица премиерът Кирил Петков и част от вицепремиерите не успяха да участват в заседанието в парламента заради работни ангажименти. В петък предстои и редовен парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1081 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.04.06 | 07:55

1
Опа.

2022.04.06 | 08:11

3
Какво дремите още.Махнетеги.

2022.04.06 | 08:10

2
Свалете спецкаскетите и спецсъд.

Добави коментар

Водещи новини