Божанов: Има повишаване на киберактивността

  • 05 април 2022 18:05

  • 2144
  • 2
Божанов: Има повишаване на киберактивността
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

След началото на войната в Украйна има ръст на опитите за пробив в системата за киберсигурност в България. Това каза министърът на електронното управление Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има във Враца, където се срещна с представители на местната ай ти общност.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13374

Министерството на електронното управление полага усилия за повишаване на киберсигурността, включително и в контекста на войната в Украйна, посочи министър Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има.

„Има леко повишение на киберактивността, атаките не са сериозни, най-видимите са така наречените отказ от услуга, когато просто един сайт „пада“ за известно време. Това обаче не значи изтичане на данни, не значи промяна на данни, не е съществен проблем, освен репутационен. Организираме така нещата, че цялата администрация да бъде защитена и от такива атаки“, коментира Божанов.

Системата за киберсигурност постоянно засича опити за проучване, които предшестват атаките.

„Превантивно тези, които са правили такива действия, ги блокираме, за да не направят следваща стъпка“, посочи министърът, цитиран от БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2144 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PHAT FUSSI

2022.04.05 | 22:47

2
електронно правителство кога??????
Анонимен

2022.04.05 | 21:53

1
Рабатете тогава.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини