От ПРБ отговориха на МВР за нарушената карантина от депутат на ГЕРБ

  • 05 април 2022 17:20

  • 2901
  • 0
От ПРБ отговориха на МВР за нарушената карантина от депутат на ГЕРБ
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

В отговор на отправените медийни запитвания Софийска градска прокуратура предоставя следната информация: 

На 21.02.2022 г. в Софийска градска прокуратура е образувана преписка по повод изпратени материали от заместник-министъра на МВР, касаещи евентуално извършено престъпление от народен представител. Сигналът се отнася до данни за нарушаване на карантина от Б. Б. – народен представител от 47-то Народно събрание. 

Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България (ПРБ) по повод позиция на вътрешното министерство. Припомняме, по-рано от МВР съобщиха, че Софийска градска прокуратура е отказала да образува досъдебно производство срещу депутат от ГЕРБ за нарушаване на карантина и ще обжалват прокурорското постановление пред Софийска апелативна прокуратура. Ето какво още заявяват от ПРБ: 

Ново напрежение по оста МВР-ПРБ, този път заради депутат от ГЕРБ, нарушил карантината си

"По случая е извършена лична проверка от прокурор в СГП. Приобщени са и материали от извършена проверка на ОДМВР-Варна. Установено, че на 24.01.2022 г. Б. Б. си направил пълни кръвни изследвания, както и антигенен тест за наличие на Ковид-19. Резултатът бил отрицателен. От разговора си с лаборантите разбрал, че е добре да си направи отново тест след два дни.

На 26.01.2022 г. сутринта Б. Б. се обадил в поликлиниката, откъдето му изпратили лекар, който да го тества на място. В дома на Б. Б. отишла лекарка, която направила изследването с антигенен тест. Тестът бил слаб и не давал категорични резултати. За да не застраши здравето на други хора, по изрична молба на Б. Б., тестът бил записан като положителен.

С предписание от 27.01.2022 г. на РЗИ Варна Б. Б. бил поставен под изолация в домашни условия за времето от 26.01.2022 г. до 04.02.2022 г. Предписанието не било връчено лично на Б. Б., но му било съобщено по телефона на 27.01.2022 г.

На 28.01.2022 г. Б. Б. си направил отново тест, който бил отрицателен.

На 31.01.2022 г. Б. Б. си направил нов тест, който отново бил отрицателен. Тогава от поликлиниката му било съобщено, че тестът щял да бъде изпратен по направление.

На 01.02.2022 г. Б. Б. за пореден път си направил тест, който също бил отрицателен. 

МВР изпрати на ВКП документи: Нарушил ли е депутат от ГЕРБ карантината си?

На 01.02.2022 г. Б. Б., който се чувствал добре и не проявявал болестни симптоми, напуснал дома си и участвал в две съдебни заседания пред РС – Варна.

С постановление на прокурор в СГП от 28.03.2022 г. е отказано образуването на досъдебно производство. Прокурорът подробно е изложил всички обстоятелства по случая и е направил задълбочен и обстоен правен анализ на установената фактическа обстановка, като е мотивирал детайлно извода си относно липса на основание за образуване на досъдебно производство", завършва съобщението от ПРБ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2901 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини