Политици и експерти от България и Европа обсъждат възможностите за успешен преход към нулеви нетни емисии

  • 05 април 2022 07:28

  • 1027
  • 5
Политици и експерти от България и Европа обсъждат възможностите за успешен преход към нулеви нетни емисии
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Политици и експерти от България и Европа ще участват днес в конференцията "Зеленият дневен ред: Нулевите нетни емисии като път за устойчивото бъдеще", съобщиха организаторите от MOVE.BG - коалиция от неправителствени организации. Конференцията ще започне в 10:30 ч. и ще се излъчва на живо във Фейсбук и YouTube.

Програмата за събитието е разделена в четири части. Конференцията ще бъде открита от Саша Безуханова, основател на MOVE.BG. Коментар по темата за зелена трансформация в първата част ще направи и Цветан Кюланов, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов ще направи специално обръщение във втората част, която е на тема "Мисия Нулеви нетни емисии". Неговата румънска колега Барна Танчок също ще има изказване в този панел.

За иновациите като път към нулеви нетни емисии ще говори Йонна Драке, заместник генерален-директор на Генерална дирекция "Научни изследвания и иновации" в Европейската комисия. По темата за решенията за справяне с предизвикателствата участие ще вземе Естер Асин, директор на WWF-European Policy Office.

Седем министри заседават във второто заседание на българо-македонската група за зелен преход и дигитална среда в МОСВ

За енергийния преход за нулеви нетни емисии ще говорят евродепутатът Петър Витанов и Димитър Енчев, управляващ партньор в Postscriptum Ventures.

Главният изпълнителен директор на Българската фондова борса Маню Моравенов ще се включи в панела "ESG стандарти за нулеви нетни емисии". Заместник-министърът на образованието и науката акад. Константин Хаджииванов ще дискутира в темата "Наука за нулеви нетни емисии".

Накрая са предвидени въпроси от публиката - насочени само към гостите от кръглата маса.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1027 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Саша

2022.04.05 | 13:29

5
Бобито Сандов пак ще развива безсмислени тези. НЕ се ли усеща този човек да спре да се излага публично хахаха
До Гражданин

2022.04.05 | 08:19

4
Само че по-страшни. Скрити лимонки мечтаещи на контролират едно мрачно за нас и пълно с изродщини бъдеще маскирано под грижа за природата. Като чуя климатични промени се питам толкова ли са тъпи повечето та да вярват на тиь недоказуеми глупости. Че то на Земята 4 пъти годишно се сменя климата. А Билигейтса си купи вила за 43 милиона на 50 метра от брега въпреки "опасно топящите се ледници вдигащи тревожна нивото на океана"
Гражданин

2022.04.05 | 07:52

3
Зелените - новите червени.

2022.04.05 | 07:49

2
Зеления ред като Зеленски не струва!Слагайте още зелени енергии и лапайте на Путин!
Platen optimist

2022.04.05 | 07:47

1
I se zabranyava yadeneto na bob.

Добави коментар

Водещи новини