Гюров за двубоя за БНБ: Всяка трудна ситуация прави коалицията по-силна

  • 03 април 2022 10:57

  • 1017
  • 8
Гюров за двубоя за БНБ: Всяка трудна ситуация прави коалицията по-силна
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

„Всяка трудна ситуация прави коалицията по-силна“. Това заяви кандидатът за управител на БНБ от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров в „Тази неделя“ по повод двубоят му за поста в представителя на коалиционния му партньор Любомир Каримански от ИТН.

От една страна Гюров се съгласи с позицията на Христо Иванов от "Демократична България“, че е било добре да има обща кандидатура на коалицията и „ние положихме усилия в това направление“.

"Имахме дискусия също в пленарна зала, в която продължаваме промяната. Искахме удължаване на времето за номинации и повече време за консултации, както с коалицията, така и с опозиционните партии. За съжаление, не бяхме подкрепени в тези наши усилия", каза Гюров.

Никола Минчев: Казусът около дипломата на Андрей Гюров е изкуствено създаден

От друга страна той заяви, че е хубаво, че има двама кандидати, защото това говори, че няма политически сделки и "уговорени мачове".

„Мисля, че е много положително, че всъщност в тази надпревара има двама кандидати, които са подготвени за позицията и те представляват много различни профили. С оглед на своето професионално минало с оглед на профила, който представят като идеи за бъдещо развитие на банката, така че народните представители ще могат да направят един избор, базиран върху открити принципи, които са дискутирани с всички парламентарни групи“, каза Гюров.

Кандидатът на „Продължаваме промяната“ заяви, че е изпратил „покани към абсолютно всички парламентарно представени групи с желание да се видим, да проведем разговор, да представят своите виждания и идеи за развитието на БНБ“.

Гюров е категоричен, че няма да влиза в договорки за своя избор на поста: „До този момент съм говорил с са парламентарните групи на БСП, на „Демократична България“, с отделни народни представители от ГЕРБ. С ДПС имахме разговор миналата седмица, евентуално тази седмица отново ще проведем по-широк разговор по темата. Това, което аз правя, е да представя своите виждания за развитието на Българската народна банка и да отговори на въпросите, които парламентарните групи биха могли да имат. Това, което не правя, е да влизам в договорки в замяна на обещания. Аз водя открит диалог, базиран на принципи и очаквам разумните хора в парламента да ме подкрепят“.

Каримански за кандидатурата си в БНБ: Подготвен съм за всякакъв вид дискусия

„Ние сме в много добри професионални отношения с господин Каримански. Ние, както знаете, го избрахме за председател на Комисията по бюджет и финанси“, каза Гюров.

„Аз се надявам всички граждани, всички народни представители да имат добра представа за това, което аз предлагам и слагам на масата и в крайна сметка, ако господин Каримански бъде избран, аз му пожелавам успех“, допълни кандидатът на „Продължаваме промяната“.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1017 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ne

2022.04.03 | 14:16

8
niamam dumi vashata koalicia e tolkova silna ta se osrahte i osmardiahte darjavata.
СССР

2022.04.03 | 13:46

7
По убаво от тока нема,не го ли разбрахте, Тодор Живков го е разбрал, затова НРБ не е газифицирана,произвеждайте евтин ток и да не Ви пука.И Белене не ни трябва 10 мини ядрени енергоблока(необслужваеми) до всеки голям град са достатъчни всеки от които струва 25 мил.долара,но няма желание, трябва да се краде.
СССР

2022.04.03 | 13:45

6
По убаво от тока нема,не го ли разбрахте, Тодор Живков го е разбрал, затова НРБ не е газифицирана,произвеждайте евтин ток и да не Ви пука.И Белене не ни трябва 10 мини ядрени енергоблока(необслужваеми) до всеки голям град са достатъчни всеки от които струва 25 мил.долара,но няма желание, трябва да се краде.
Нищоправец

2022.04.03 | 13:35

5
ПРАЗНДУМЕЦ

2022.04.03 | 12:22

4
ГЯУРОВ ЛЪЖЕ КАТО РАЗПРАН КОМУНИСТ, ПЛАГИАТ МРЪСЕН

2022.04.03 | 12:21

3
ТИПИЧЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ КРАДЕЦ
Цв

2022.04.03 | 12:00

2
Стига лъжи и от теб - алчняр за власт, трепериш за кокала!
Говорить ..пръц...уааа.. пияна Просия

2022.04.03 | 11:23

1
Денгите и болшевишката неутолима жажда за власт правят коалицията на комунизма по-силна.. и машините на мадуро венецуелски!

Добави коментар

Водещи новини