Борис Бонев за рекордния бюджет на София: Още от същото, но за повече пари

  • 31 март 2022 13:44

  • 473
  • 3
Борис Бонев за рекордния бюджет на София: Още от същото, но за повече пари
© Спаси София
Слушай новината Слушай новината

Независимият общински съветник Борис Бонев оцени бюджета на София като повече от същото, но за рекордно много пари.

“Кварталите остават игнорирани и без никакви сериозни инвестиции в инфраструктурата където живеят софиянци. Ключовите пробиви и булеварди остават на хартия, а парите за отчуждаване на имоти в паркове и междублокови пространства са по-малко от един процент от необходимите. Градския транспорт е във финансов колапс, но вместо действия, управляващите от ГЕРБ отказват да направят и една реформа. Парите се увеличават само за дейностите, които са отдадени на близки на управляващите фирми на хора с прякори, като сметопочистването и уличното осветление.” - обобщава Бонев. 

Приеха бюджета на София за 2022 г. Фандъкова с отчет и разкрития за трудностите

Той сравни бездействието на управляващите от ГЕРБ с поведението на щраус, заровил си главата в пясъка при възникването на криза. “Въпреки, че се намираме в трета поредна година на ценова и здравна криза, кметът г-жа Фандъкова отказва да предприеме каквито и да е реформи, за да подобри функционирането на администрацията, намали разходите и увеличи приходите. Критични градски системи като ЦГМ, Столичния инспекторат и сметопочистването не работят, а разходите за поддържането им непрекъснато се увеличават. Не може единственото “решение” да бъде молене за помощ от държавата в размер на стотици милиони левове, а Столичната община да не е готова да направи и една промяна или подобрение в управлението.” - казва независимият общински съветник.

Според Борис Бонев основен проблем е пълният застой в изграждането на ключовите за София проекти като нови булеварди, паркове и инфраструктура в кварталите. По думите му, 90% от обещаните от г-жа Фандъкова проекти остават нереализирани и просто се преписват от един бюджет в следващия. “Пари за изграждане има, но управляващите не умеят да организират строителството и затова години наред няма напредък по изграждането на нови пробиви като булевардите Тодор Каблешков, Филип Кутев и Източна тангента. С лошото си управление те губят времето на софиянци, които продължават да живеят в хаотичен и несвързан град.” - категоричен е Бонев. 

От "Спаси София" представиха предложения за Бюджет 2022 на столицата

От Спаси София припомнят, че години наред се борят да се пренасочат инвестициите към кварталите, които според тях са напълно игнорирани, а инфраструктурата в тях е амортизирана или липсваща. “Кварталите на европейска столица изглеждат сякаш са били бомбардирани - дупки по улиците, стари детски площадки, изоставени междублокови пространства, тъмнина и липса на паркинги или детски градини. Докога милиони ще бъдат наливани в едни и същи неуспешни проекти в центъра като улиците Граф Игнатиев, Шишман или около Света Неделя, а в цял Люлин не е предвиден ремонт на нито една улица?!” - реторично питат градските активисти.

“Ние от Спаси София внесохме предложение за корекция в бюджета с конкретни проекти в кварталите, които драстично да подобрят живота в тях. Предвидили сме превръщането на междублоковите пространства в градски градинки, средства за изграждане на съоръжения за безплатно практикуване на различни спортове, както и ремонти на улици, булеварди и трамвайната инфраструктура.

Според Борис Бонев, градският транспорт е кръвоносната система на всяка столица и ако искаме да живеем в град, в който няма да си губим по един час на ден в придвижване, трябва да инвестираме в бърз и чист градски транспорт. “Има реална опасност градският транспорт да спре, тъй като и самите управляващи признават, че недостигат 200 млн. лв. за функционирането му. Ако управляващите продължават да отказват да предприемат реформи, както и най-накрая да внедрят новата билетна система, с което да се увеличат приходите, градският транспорт ще спре през август. Това би било недопустимо, но илюстрира прекрасно лошото управление.” - казват от Спаси София. 

Борис Бонев разкри ще става ли кандидат за кмет на София от ПП и обяви: Фандъкова ни взима за глупаци

“Не мога да подкрепя бюджет който преповтаря стари нереализирани проекти, който не предвижда инвестиции в кварталите и залага не на реформи, а на теглене на заеми. Надявам се това да е последният бюджет на София направен от ГЕРБ и кмета Фандъкова, защото София е в практически фалит и има нужда от радикална промяна!” - завършва независимия общински съветник Борис Бонев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
473 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Сиси

2022.06.05 | 12:36

3
София се развива бавно и е нещо значително само ако се сравни с провинцията на България, но е много назад от всички балкански градове, а за Европейските неможе да се говори

2022.03.31 | 14:55

2
Бонев,палячо,ти,си, изчадие на сатаната, мазната ти, уста говори лъжи, защото е пълна с,говна,, боклук червен,, педерас,

2022.03.31 | 14:49

1
От учителка кмет не става.Тая само знае кредити да взима и нищо друго.Продажна гербаджииска мисирка.

Добави коментар

Водещи новини