Кирил Петков: Важно е правителствата да разпределят парите по умен начин и да няма корупция

  • 31 март 2022 12:17

  • 421
  • 3
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Независимо какво прави едно правителство, ако младите хора не вземат инициативата в свои ръце, всичко друго има второстепенен смисъл. Това каза премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически по време на посещението си в Американския университет, предаде репортер на Novini.bg.

Единствените субекти в една икономика, които създават добавена стойност, са бизнесите. Правителствата са, за да разпределят тази добавена стойност. Преди да можем да разпределяме, трябва да създаваме. Важно е правителствата да разпределят добавената дейност по умен начин и тези средства да не бъдат откраднати, да няма корупция, заяви Петков.

Но създаването на добавена стойност е доста трудна задача. Имаме една глобална икономика, в която конкуренцията е глобална, но създаването на добавена дейност е локална. Въпросът е как малките компании в България може да са конкурентоспособни на световния пазар. Тук опираме до въпроса за конкурентоспособността. За да има конкурентоспособност, не трябва да имаме икономическо предимство, а да имаме проблем в български контекст, който да е по-остър от проблемите в международен план, така че решавайки този проблем, това да ни даде предимство. Трябва да погледнем кои са уникалните проблеми на България, които може да разрешим и да приложим тези решения в останалата част от света, посочи министър-председателят.

Премиерът Кирил Петков ще посети Благоевград и Сандански

Другата част на конкурентоспособността, за която трябва да мислим, е къде са корените на индустриите, които имат бъдеще. Например е много трудно да станем най-голямата голф дестинация в света, защото България няма традиция в голфа. Трябва да търсим модерни индустрии, които обаче да са свързани със страната ни. За един стартиращ бизнес е много важно да избере посоката, в която да върви, каза още Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
421 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
има ли значение

2022.03.31 | 16:55

3
Вярвате ли си , след като говорите такива неща ?
ОКСИМОРОН

2022.03.31 | 12:37

2
Киро кривото канадско чене и умен!

2022.03.31 | 12:27

1
Да в куфарчета да ги разпределят какато преди и да ги дадат на силните момчета с анцуите и бмв и ланци и бухалки

Добави коментар

Водещи новини