Джамбазки за шепата българи на преброяването в РС Македония: Поредната нагла фалшификация!

  • 31 март 2022 07:26

  • 1205
  • 3
Джамбазки за шепата българи на преброяването в РС Македония: Поредната нагла фалшификация!
© Фейсбук

3504 души, определили се като българи, на преброяването в Северна Македония е поредната нагла фалшификация. Държавният институт за статистика всъщност ни предоставя една стъкмистика, която няма нищо общо с реалността. Това пише съпредседателят на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа и евродепутат Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1277

При предишното преброяване българите са били 1407, днес над два пъти повече хора са се осмелили да се заявят като такива. Трябва да си дадем сметка какъв е натискът върху тези хора, щом голяма част от тях не смеят да заявят открито националната си принадлежност. Припомням случая с настоящия кмет на Скопие Даниела Арсовска, която беше атакувана заради българското си гражданство. Интересно е да разберем как тя се е преброила, след като е представила доказателства, че има български произход.

54.25% от преброяването в РС Македония се определят като македонци, българи - почти няма

Фактите показват, че статистически българите са били мнозинство в пределите на днешна Република Северна Македония, преди идването на мракобесния титовски режим и налагането на македонизма чрез терор и убийства. Нещо, което днешната, уж демократична власт, не е осъдила. Данни, датиращи от XIX век доказват, че българите са били мнозинство. Това сочет и изследванията на проф. Любомир Милетич, Васил Кънчов и други.

България не трябва да отстъпва от позицията си по отношение на отварянето на преговорите за интеграцията на Северна Македония в ЕС. Първо трябва да се спре дискриминацията и тормоза над българите, да се сложи край на езика на омразата и да бъдат ликвидирани фалшификациите на историята.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1205 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ГЮБРЕТА БЪЛГАРСКИ

2022.03.31 | 10:31

3
КАКВО СТАНА С ПРЕБРОЯВАНЕТО БЕ! КОЛКО МИЛИАРДА С К О Т А СЕ ИЗКАРАХТЕ?
Сара

2022.03.31 | 09:42

2
Във военните карти на САЩ вместо България пише македонски територии, заграбени от българите.
ARMAKEDON

2022.03.31 | 09:08

1
VETTO FOREVER !!!

Добави коментар

Водещи новини