Светослав Малинов: Кризите изкуствено заздравяват коалицията, най-здравата спойка е страхът от предсрочни избори

  • 27 март 2022 14:00

  • 642
  • 5
Светослав Малинов: Кризите изкуствено заздравяват коалицията, най-здравата спойка е страхът от предсрочни избори
© Булфото (архив)

„Това правителство трябва да работи в изключително трудна ситуация. Това е правителството, което влезе във възможно най-трудната ситуация от кризата през 1997 г. Само правителството на Иван Костов е влизало в по-тежка ситуация.“ Това каза пред БНР политологът и бивш евродепутат Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат.

По думите му трябва да съдим правителството „по това как се справя с кризите, които се наслагват една върху друга, а не точно дали изпълнява обещанията си“.

„В този смисъл правителството се справя частично с едни неща, доста добре с други и напълно отхвърля трети", каза още той.

Според Малинов управляващите са се справили с управлението на Covid кризата, но относно Украйна се водят безсмислени дебати – например дали да има специална съюзническа бойна група на наша територия, както и дали можем да охраняваме сами небето си с руски самолети.

„И в момента ние сме в ситуация на държава, която е член на ЕС и НАТО и директно е заклеймена като вражеска от Русия, но същевременно се опитва да намери някаква по-мека позиция", допълни той.

"Кирил Петков не успява да осъществи това политическо лидерство, което се очаква от премиер", смята Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат.

„В момента лидерът на правителството очевидно не изглежда да е премиерът. Очевидно Кирил Петков не се справя с тази задача. По един въпрос е един, по друг е друг. Съвсем определено се вижда как президентът Радев и БСП, директно Корнелия Нинова, успяват да зададат позицията на правителството относно Украйна. Те лидират по тази тема. Нинова успява да доминира и някои други теми", добави той.

Румен Радев за 100-те дни на правителството: Все още хората очакват резултати


„Коалицията изкуствено ще се заздрави временно заради кризите и напрежението, но най-здравата спойка, не много достойна, е страхът от предсрочни избори и най-вече ударът, който ще понесе партията, формацията от коалицията, която ще ги предизвика“, подчерта Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат.

Според него това изкуствено заздравяване ще трае до местните избори.

 

Изостават съдебната реформа и всичко свързано с тази тема, отчита политологът.

Ако не се демонстрира пред избирателите, че има компетентност и сила Иван Гешев да бъде сменен в рамките на закона и няма „убедително придвижване в тази посока, дискредитирането на управляващата коалиция по тази точка ще бъде тежко“, прогнозира Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
642 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.03.27 | 18:02

5
Голям страх да не ни измъкне някой кокъла.
неразбиращ

2022.03.27 | 15:11

4
Вие,СЕ ЕБ.ВАЙТЕ,ОЩЕ С НАС,ПЪК ДА ВИДИМ,КАК,ЩЕ СЕ СПЛОТИТЕ!
МИР А НЕ ВОЙНА

2022.03.27 | 14:54

3
АМА НЯКОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА СИ ПЛАСИРА ОРЪЖИЕТО
Виктор Орбан

2022.03.27 | 14:25

1
„Едно е да сме за мира – казал съм го и съм го доказал сто пъти. Да, подкрепяме Украйна дотам, че сме солидарни с жертвите и трагедията за хората в страната. Нашето най-голямо желание също е с Русия да се помирят. Но и няма да заставаме срещу Путин
ПУТИН

2022.03.27 | 14:53

2
НИКОГА СРЕЩУ НЕГО КЪСА ЛИ ВИ Е ПАМЕТТА КОЛКО СА УМРЕЛИ ЗА РБ

Добави коментар

Водещи новини