Искрен Митев, ПП: Чух от хората, че арестът на Борисов е бил празник

  • 26 март 2022 19:21

  • 3158
  • 0
Искрен Митев, ПП: Чух от хората, че арестът на Борисов е бил празник
© Булфото (архив)

Работата на опозицията е да критикува и лично за мен това, че толкова ни критикуват означава, че са недоволни от добрата работа, която вършим, въпреки всички кризи. Те освен да ни критикуват, нямат други оръжия в момента. Това коментира в "Говори сега" Искрен Митев – депутат и член на бюджетната комисия от "Продължаваме промяната".

Всичко по темата:
Арестът на Бойко Борисов 229

"Това, което аз чух от хората е, че за тях това е било празник. В този ден за тях това беше празник", заяви Митев по повод ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Извикаха Борисов на разпит в прокуратурата

"Показа се кои институции в държавата как работят. Този арест показа, че има институции, които държат полицаи до 4 ч сутринта и не приемат събраните доказателства. Институции, които опъват чадър над определени хора", добави той.

"Една от нашите цели е да направим промяна в съдебната система. Това, с което започнахме - смяната на г-н Цацаров, сега специализираните съдилища...стъпка по стъпка да осигурим адекватен, прозрачен процес", допълни депутатът.


Той коментира и има ли напрежение в коалицията по повод избора на нов управител на БНБ.

"Няма конфликт в коалицията, в коалицията има поредица от разговори. Ние от "Продължаваме промяната" винаги сме третирали всички коалиционни партньори като равни. Смятам, че г-н Гюров е изключително добър кандидат за тази стратегически важна позиция. Това, че имаме двама кандидати за мен е добър знак, защото значи, че има дискусия, подчерта Митев. Ние смятаме, че г-н Андрей Гюров е по-добрият кандидат и това, че е означава автоматично, че има негативи срещу г-н Каримански. Няма конфликт в коалицията. Има две мнения", подчерта Митев.

"За такава важна позиция, трябва да има конкурентност", категоричен бе той иопълни, че ГЕРБ ще участват в бюджетната комисия по време на изслушването на двамата кандидати.

Последвайте канала на

3158 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини