Председателят на НС: Арестът на Борисов бе извършен по културен начин

  • 26 март 2022 10:05

  • 3358
  • 31
Председателят на НС: Арестът на Борисов бе извършен по културен начин
© БНТ

Смятам, че за тази изключително тежка обстановка и избухнала война в близост до нас, правителството и Народното събрание, и въобще управляващата коалицията, се справят добре в рамките на тези сто дни. Разбира се, стремежът е да се повиши темпото на промените, които четирите формации, които сме в управлението, сме заложили като цел. Това заяви председателят на парламента Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са в предаването "Денят започва с Георги Любенов" в ефира на БНТ.

Всичко по темата:
Арестът на Бойко Борисов 229

Той отчете, че за този период от сто дни е бил приет бюджетът на държавата, стартирани са били някои от поставените реформи – сред които приемането на първо четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, с който се закриват спецправосъдието и се отменят "кариерните бонуси" във Висшия съдебен съвет.

Петков по повод първите 100 дни на правителството: Промяната идва и то в правилната посока

,,Като цяло това е доста сериозна реформа, но това е само началото'', добави Минчев. 

Кризите няма как да не отнемат от фокуса на всички, които са в управлението, смята Минчев.

Той посочи, че едно е да се управлява в спокойни времена, съвсем друго - когато близо до теб се води война. По думите му това неизбежно влияе на цените на енергоносителите, това е важен аспект, който отнема сериозна част от времето на всички, които са в управлението. 

Какво ще стане, ако Русия ни спре енергоносителите?

На въпрос дали наближават избори Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са отговори, че избори със сигурност има след три години и половина. Относно възможността един от коалиционните партньори да размисли за участието си в управлението, Минчев заяви, че не вижда да са налице предпоставки за това.

Председателят на парламента не мисли, че е възможно неразбирателство по темата Украйна да преформатира коалицията.

Нашата коалиция е разнолика, но това не пречи всеки да може да отстоява своята позиция, без това да вреди на общата позиция на България. Позицията на България е ясно заявена и силна и това се оценява от нашите партньори, включително и от г-н Зеленски, обясни Минчев.

Относно проекта на решение за това украинският президент Володимир Зеленски да бъде изслушан в парламента, Минчев заяви, че лично подкрепя такова изслушване.  

Премиерът: Зеленски разбира, че България е с Украйна

Председателят на парламента каза още, че работи добре в рамките на коалицията с колегите си от левицата, въпреки различните им позиции по отношение на Руската Федерация.

Спокойно мога да заявя, че в рамките на парламента работим добре. Работата върви, увери Минчев. 

Относно Плана за възстановяване и устойчивост председателят на Народното събрание отбеляза, че предстои планът да бъде подписан в следващите две седмици и допълни, че той е важен за стабилността на цялата държава.

,,По този план в икономиката на България ще влязат изключително сериозни средства'', добави Минчев.

Кирил Петков: Приключиха техническите преговори с ЕК за Плана за възстановяване и устойчивост

По думите му тези пари този път ще бъдат използвани по предназначение за стимулиране на икономика. 

Относно изпращане на боеприпаси за Украйна Минчев посочи, че това не е на дневен ред в парламента, тъй като няма внесен такъв проект на решение. По думите му този въпрос не бил коментиран и в рамките на посещението на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин у нас.

Ген. Събев: България беше длъжна да окаже военна помощ на Украйна

Изпращането на военна помощ от страна на България не е на дневен ред, заяви Минчев.

Във връзка с ареста на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов председателят на парламента коментира, че МВР е действало в условията на неотложност, в рамките на компетентността си, и отбеляза, че арестите са се случили по един демократичен и културен начин. 

Никола Минчев: Прокуратурата не убеждава обществото, че полага усилия

Последвайте канала на

Владимир Василев
3358 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар

2022.05.10 | 15:05

31
Интересно какъв ще бъде твоят арест.
Простият Киро

2022.03.27 | 11:02

30
то и за чукам жена ти, леньо борсилавов, културно и тихо докато ти ни правиш коктейли в кухнята, ама понеже си безкрайно кух, като хасковски каун, не забелязваш нищо!
bbb

2022.03.27 | 10:04

29
А аз културно Бих го турил на майка ти в устата
тъпак

2022.03.26 | 21:46

26
През нощта и пред внуците му? Що се излагаш така! Ако беше завършил право щеше да знаеш, че това е потъпкване на права, това е фашизъм!
черепа

2022.03.26 | 21:50

28
Не ме интересува законност, имам да отмъщавам. Заповядвам, а те изпълняват.
чикиджия

2022.03.26 | 21:48

27
Ако го питаш защо бе нужен този арест, след като веднага беше пуснат без да е разпитван, този наглец ще гледа като теле у гръсти.

2022.03.26 | 20:47

25
Жалка работа сте, ей!

2022.03.26 | 19:58

24
Абе Педерунгел,направихте,Бошков, национален,герой, явно пълните, джобовете,с,кървави, пари, Рашков, пияницата, Киро циганина, кокорчо, педераса,и всички, мафиоти, около, юмрука, Радев,
ДА, БЕ

2022.03.26 | 17:11

23
Извърши го културното министерство
Богомил

2022.03.26 | 13:42

22
Минчев, приятелю, може ли културно и приятна атмосфера, както и напълно безболезнено да бъдеш изпратен на едно по-добро място? Музиката, както и ястията и напитките от угощението в твоя чест, също ще бъдат избрани от теб предварително. Може да има мажоретки! Какъв щастливец си ми ти?!
КУКУ

2022.03.26 | 13:39

21
Пожелавам ти на теб и Киро културен арест,комунистически отреп....ки
Бачо Колю

2022.03.26 | 13:11

20
Те и протестите бяха проведени по културен начин с ковчези и развалена риба дерижирани от Дубай.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини