ДПС ликува заради края на "златните" паспорти: Днес сглобката срещу Пеевски рухна

  • 24 март 2022 10:56

  • 1951
  • 6
© Novini.bg

Днес се сложи точка на този процес, беше приет законът и нашите предложения, а именно да отпаднат "златните" паспорти и бе прието предложението ни всички случаи, в които има издадени такива, да бъдат проверени. Това заяви по време на брифинг зам.-председателят на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Йордан Цонев по повод решението на НС да прекрати издаването на гражданство срещу инвестиции, или т.нар. "златни" паспорти.

,,Това се налага по две причини. Първата е, че излезе информация, че с тази практика е злоупотребявано и че такива паспорти са получавали хора от чужди разузнавателни служби. Втората причина е, че законодателната инициатива е и на нашия колега Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, тъй като имаше схема за неговото набеждаване по закона "Магнитски" за злоупотреба с т.нар. "златни" паспорти. Днес тази схема за неговото набеждаване по "Магнитски" рухна'', подчерта депутатът.

Това беше една скроена лъжа за него от медийния енергиен олигарх Иво Прокопиев и смятаме, че това е една стъпка напред, а истината е, че той няма нищо общо с това. Смятаме, че при проверката следите ще отведат другаде, а именно към тези, които направиха тази сглобка срещу нас. Ще следим с интерес проверките и ще продължим да работим по това да отпаднат и инвестиционните визи, защото там също има злоупотреби, коментира още Цонев.

НА ЖИВО: Окончателно! Народното събрание сложи край на "златните паспорти"

Успяхме да заличим срама от години, защото България беше сочена от ЕК и ЕП за водеща страна по измами със "златни" паспорти. Ще продължим да подаваме сигнали за пълна проверка на всяка една измама, защото продължават да влизат лица от китайски и руски произход, които са с неизяснени намерения на територията на ЕС, заяви от своя страна Хамид Хамид.

По време на изявлението стана ясно още, че от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е бил подаден сигнал до прокуратурата срещу премиера Кирил Петков, когато беше министър на икономиката в служебния кабинет на Стефан Янев.

ДПС дава премиера на прокуратурата заради "златните паспорти"

Сигналът е подписан лично от мен и внесен. Сигналът касае бездействието на служебния министър на икономиката да изготви и приеме наредба, която да осъществява контрол върху инвестициите. Такава наредба така и не се появи, посочи Хамид Хамид и допълни, че все още нямат обратна връзка от прокуратурата как върви разследването.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1951 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Коста Янев

2022.03.25 | 17:35

6
Нищо чудно ДПС да се окажат прави за тези златни паспорти и зад тях да се окаже, че прозират парични интереси на кръга "Капитал" и олигарха Иво Прокопиев!
Смях

2022.03.24 | 13:03

5
Ура, днес падат "златните паспорти", утре пада и закона Магнитски и Байдън и всички президенти преди него в затвора. Ура, другари..
плевен

2022.03.24 | 12:29

4
ей цонев ти си голяма к урва бе резак
????

2022.03.24 | 11:29

1
"Другарю" Цонев, що е ТО "дпс"?! Не е ли ВРЕМЕ за ИСТИНАТА?! НЕ е ли ВРЕМЕ тази ОПГ да бъде ЗАТВОРЕНА в ГАРДЕРОБА?!?!?!

2022.03.24 | 11:59

3
Не е време да се връщаме към “другарю”

2022.03.24 | 11:58

2
Не другарю

Добави коментар

Водещи новини