Подписахме Писмо за намерение за 1 млрд. долара инвестиция за газ и ядрена енергия

  • 23 март 2022 14:49

  • 2790
  • 11
© Novini.bg

Писмо за намерение за инвестиция беше подписано днес между Министерство на енергетиката и английската компания за управление на активи Gemcorp и американската IP3. 

Писмото регламентира сътрудничество между страните относно планирането и изпълнението на проекти за производство на чиста енергия, алтернативни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста енергия, развитие на ядрената енергетика.

Александър Николов: За 100 дни управление изплатихме енергийни компенсации за над 4 млрд. лева

Премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически отбеляза, че това е голяма стъпка.

Очакваните инвестиции е над 1 млрд. американски долара. Инвестиции в зелена енергия, в различни зелени проекти това е от огромна важност. Една от причините, която нашите партньори изтъкнаха, е, че те виждат България в една нова посока без корупция, в която правилата се зачитат, уточни Петков. 

Министърът на енергетиката Александър Николов коментира, че днешното подписване резултат от усилия на целия кабинет.

Дори да бъдем спекулативно упреквани, че се насочваме към даден партньор, не е така, той се насочи към нас. Привличане на инвеститор е трудно, когато на няколко километра от нас се води война обаче и въпреки това успяхме, това говори за начина на управление на държавата в момента, обясни Александър Николов.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2790 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Анонимен

2022.03.23 | 15:45

9
Браво, момчета ! Стискаме палци ! Успех !

2022.03.23 | 16:14

11
Може ли, анонимно да ти го турим у газо??
кире,

2022.03.23 | 16:00

10
ще си останеш само с намеренията

2022.03.23 | 14:57

2
+КИРЕ, КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА 9ТТЕ МИЛИАРДА ЗА ТРИ МЕСЕЦА. И, ЩОМ, СЕ КРАДЯЛО ПРЕДИ, П0 10 МИЛИАРДА НА ГОДИНА, СЕГА ЗАЩО НЕ ГИ СПЕСТИХТЕ, А ВСЯКА СЕДМИЦА ТЕГЛИТЕ, ОСТАВКА, КРАДЦИ,,,А пък #ПросТоКиро - #ХараКиро, #КокорЧо и СИЕ, са взели още 500 милиона нов заем днес... Така за седмицата стана 1 милиард, но пък сме само сряда... Има още време до края на седмицата. #Промяната може да се вземе още милиард - два?!
Бойко Рашков Онодителя на Гербери

2022.03.23 | 15:36

8
Къде са парите от Магистралите ,бе Гербере Бойко да върне парите Майка ти луда
Иван Борисов

2022.03.23 | 15:25

7
ЕЙ ЛУД
Българун

2022.03.23 | 15:22

6
Да казват къде са 9-те милиарда!!Мишоци долни!Бог да ни е на помощ…

2022.03.23 | 14:57

1
Google - стана основният и единствен източник за информация на правителството на “ просто” Киро; Скалъпеният арест по ,,неотложност” на бившият премиер и лидер на най-голямата опозиционна партия - Бойко Борисов -отчаян ход на кризисен PR, за да могат да т.нар. пишман управляващи да гарантират още малко своето собствено съществуване‼ Не трябва да се забравя: Абсолютният произвол в действията на министър Бойко Рашков, които се изразяват в репресивни действия спрямо български граждани, включително заплахи и арести. ❗Показателно е, че Румен Радев - архитектът на това правителство много често се разграничава от действията или бездействията на правителството на “просто” Киро. На тези аматьорски действия трябва да се сложи КРАЙ, защото безумното поведение на тези хора е заплаха за сигурността и стабилността на страната. Единственото решение за разрешаване на кризите, предизвикани от безпомощността на тези хора, е оставка по неотложност на про100 Киро и цялото правителство на подмяната ВСЕКИ ПОНЕДЕЛНИК ТЕГЛЕНЕ ПО 500 МИЛИОНА ДЪЛГ, ВЕЧЕ 11 МИЛИАРД, НЕ ЗНАЙНО ЗА КАКВО липса на адекватна компенсация към бизнеса и хората в създадената от тях ситуация; неадекватност в провежданата външна политика, липса на единна позиция за войната в Украйна; ФОРСМАЖОР за икономиката Какво направи за 100 дни правителството на четворната коалиция ПП-ДБ-БСП-ИТН: 100 Киро не успя да се справи. Мерките, които държавата предприе - уж за да подпомогне финансово бизнеса в България, всъщност доведоха до фалити; ❗Абсолютен провал по отношение на ваксинационната политика, свързана с КОВИД-19; Безумията в държавата продължиха с: нарушаване на Конституцията и погазване на правовия ред лично от Кирил Петков и от неговите приближени; назначенията на ключови позиции в държавата се случват по роднински признак, без значение дали съответното лице има нужната експертиза; постоянни гафове от страна на министър-председателя и непознаване на законите и правилата в държавната администрация, включително и на собствените му правомощия( “викане” на НС, назначаване на “наш човек” и т.н); невиждан скок на цените на газа, тока, хранителните продукти и горивата; припомняне на забравени практики от най-тъмните за страната ни времена - като ограничаване на покупките на основните хранителни продукти (олио, захар, брашно);
Българин

2022.03.23 | 15:20

5
Така в!Трябва да се измете тази некадърна сган!!!
Гошо От ГЕРБ

2022.03.23 | 15:03

4
Бог да пази България!
Майтапчи Йово

2022.03.23 | 14:59

3
Мда, поредните "проекти" на принципа... от народния джоб в нашите, лични джЕбове:)))!

Добави коментар

Водещи новини