ДПС няма да има свой кандидат за управител на БНБ

  • 23 март 2022 10:52

  • 371
  • 2
ДПС няма да има свой кандидат за управител на БНБ
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще изчака да види всички номинации за управител на БНБ, след това парламентарната група ще се събере и ще реши за подкрепата си. Това коментира пред медиите зам.-председателят на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, предаде БТА. 

Днес стана ясно, че председателят на ПГ на "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров ще бъде номиниран за управител на БНБ. Другият коалиционен партньор - "Има такъв народ", ще издигне кандидатурата на председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански. Номинацията на ИТН бе потвърдена и от лидера на партията Слави Трифонов в пост във фейсбук. Парламентът ще избере нов управител на БНБ, защото мандатът на сегашния - Димитър Радев, изтече през лятото на 2021 г. 

На въпрос коя от двете кандидатури би подкрепило ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, Цонев заяви: "На хипотези не отговарям". Той отбеляза, че до 18:00 ч. днес е крайният срок за номинации. Цонев каза, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с няма да има свой кандидат. 

Предложението на ПП за шеф на БНБ е Андрей Гюров

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
371 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ne

2022.03.23 | 11:32

2
e to pak kato grobarskite prestapnici imat toi shte stane
Еми...

2022.03.23 | 11:15

1
Кой ви е6е за слива, еничари мърляви.

Добави коментар

Водещи новини