Стартира разширението на третия лъч на метрото

  • 21 март 2022 12:20

  • 775
  • 1
Стартира разширението на третия лъч на метрото
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Започна строителството на разширението на третата линия на софийското метро под бул.„Владимир Вазов” в район „Подуяне“. Изпълнението на този етап - Лот 1 на Етап 3 от третия метродиаметър, включва трасето ж.к. „Хаджи Димитър” – ж.к. „Левски“, включва три метростанции и е с дължина три километра. 

Първата копка беше направена на строителната площадка между улиците „Станислав Доспевски” и „Поручик Георги Кюмюрджиев” в близост до храм „Св. Ап. Йоан Богослов” в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, Стоян Братоев, директор на "Мегрополитен", председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, общинските съветници Зафир Зарков, Карлос Контрера, Альоша Даков, Стефан Марков. Водосвет отслужи Белоградчишкият епископ Поликарп. 

Утре започва строителството на разширението на третата метролиния

Най-големият ангажимент, който поех като станах кмет на София, беше да направя така, че строителството на метрото да не спре, каза кметът Фандъкова на откриването. Тя посочи, че не е било лесно осигуряването на финансирането като първоначалните средства са от бюджета на Столичната община. Кметът каза, че очаква Планът за възстановяване и развитие по-скоро да бъде одобрен, за да бъде подсигурено финансирането. Четиридесет млн. лева са подсигурени и от държавния бюджет за разширението. 

Общо 55 км с 50 станции след три години ще представлява метрото в София, каза Фандъкова и пожела успех на строителите, предаде БТА. 

 

 

Филип Епитропов
775 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.03.21 | 15:52

1
БРАВО ДАНЧЕ

Добави коментар

Водещи новини