Главният секретар на президента за арестите: Българското общество е зажадняло за справедливост

  • 20 март 2022 19:06

  • 3667
  • 40
Главният секретар на президента  за арестите: Българското общество е зажадняло за справедливост
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Към задържането на политиците от ГЕРБ отношение имат изпълнителната власт и държавното обвинение, президентската институция е далеч от тези дейности. Това коментира в предаването "Говори сега" по БНТ Димитър Стоянов, главен секретар президента Румен Радев.

Всичко по темата:
Арестът на Бойко Борисов 229

В интерес на истината, не сме получавали информация и преди, и след това. Иначе това, което мога да кажа е, че българското общество е зажадняло за справедливост и се надявам органите, които са призвани да си свършват работата така, че да не ставаме свидетели на такива постановки, заяви той.

33 години българското общество не вижда тази справедливост. Най-вероятно има проблеми и от двете страни, но няма достатъчно информация, посочи Стоянов.

Арестът не завърши с обвинение и вината беше прехвърлена върху прокуратурата. Тя от своя страна прехвърли вината върху изпълнителната власт в лицето на МВР. Затова казвам, че вероятно им някаква постановка, нещо, за което ние не знаем, каза главният секретар на президента.

Рашков: Прокуратурата бди много внимателно над интересите на бившите управляващи

Той коментира и посещението на американския министър на отбраната Лойд Остин у нас и предоставянето на помощ за Украйна: "Както виждате и самият премиер отказа да предостави комплексите C-300 за Украйна. Няма смисъл ние да предоставяме нашия комплекс при условие, че имаме стратегически комплекси, за които няаме прикритие. Само преди дни безпилотен летателен апарат от Украйна прелетя през три натовски страни и падна в Загреб. C-300 е най-модерният комплекс, с който разполагаме, той гарантира националната ни сигурност".

Премиерът Петков след срещата с Остин: Не сме говорили за военна подкрепа за Украйна

Стоянов заяви, че последните два служебни кабинета са свършили добре задачите си. Главният секретар на президента отказа да коментира доколко успешно е назначението на Бойко Рашков, заяви, че министрите трябва да бъдат оценени от обществото.

Квота на президента в изпълнителната власт няма, категоричен е Димитър Стоянов, който уточни, че решението за назначение на Стефан Янев като министър на отбраната е било лично на Кирил Петков.

Янев се справи чудесно като служебен министър-председател и това е оценката на президента Радев. Той познаваше проблемите, които съпътстват българската армия и МО и президентът очакваше той да тръгне с "летящ старт" и да започне да ги разрешава от първия ден, коментира Димитър Стоянов.

Той разкри, че веднага след освобождаването му е била отправена покана към Стефан Янев да се върне като съветник на президента, но той е отказал.

Стефан Янев за разрива с премиера, войната в Украйна и новата партия

Назначенията на Кирил Петков и Асен Василев като служебни министри са им дали тласък да създадат нов политически проект, но президентът не стои зад тях, допълни съветникът на президента.

Ние не извършваме политически инженеринг, но подкрепяме всяка една промяна, която е за доброто на България, категоричен е Димитър Стоянов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3667 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар
баба гицка

2022.03.20 | 20:41

17
тъп народ - избра ПОДЛИ, НАГЛИ, ИЗВРАТЕНИ ЛЪЖЦИ - сега ще те мъчат и арестуват, ще рзберете какво беше при соца

2022.03.21 | 01:24

40
На Мунчо машините направиха избора

2022.03.21 | 00:33

39
Дайте му зрелища. Щом няма хляб и олио!
Анонимен

2022.03.21 | 00:32

38
Червени чугунени глави сте вие. Предатели !
Ха

2022.03.20 | 23:00

37
Българският народ е зажаднял да ви ЕПМ и да ви изрита в червените дърти задници.
дума

2022.03.20 | 22:39

36
naroda mu e pisnalo it hora na bivsho DS I nastoyashta milicia
Гост

2022.03.20 | 22:12

35
Лизач е бисе в гъзъ прос комунис

2022.03.20 | 22:07

34
ТАКА, СПИСЪК НА РАШКОВ ЗА АРЕСТИ....НАРОДА ИСКА АРЕСТИ -НА ПЪРВО МЯСТО РАШКОВ, ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ЛЪЖИ, СЛЕДВАТ БОЖКОВ, 600 МИЛИОНА ГОДИШНО ОКРАЛ С МИЛИОНИ ДЪРЖАВАТА, ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ, 5 МИЛИАРДА ОКРАЛ , БАНЕВИ 140 МИЛИОНА ИЗТОЧИЛИ ЗАВОДИ, ОСТАВИЛИ РАБОТНИЦИ БЕЗ РАБОТА ФАЛИРАЛИ ГИ И ОТКРАДНАЛИ ПАРИТЕ, ,АРАБАДЖИЕВИ-380 МИЛИОНА,, НИНОВА, ПРИВАТИЗИРАЛА ТЕХНОИМПЕКС, ВАСИЛ ВАСИЛЕВ ПРИДОБИЛ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЗАВОД МРАЗ, МИНЬО СТАЙКОВ, РУМЕН РАДЕВ, УСВОИЛ 6 МИЛИОНА ЗА ГРИПЕНИТЕ И ПОСЛЕ ПОЛУЧИЛ НА ПОРТ ВАРНА 60 МИЛИОНА ЗА ПРЕВРАТА, К. ПЕТКОВ, ПОДАЛ ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ И ВСЯКА ВТОРА ДУМА МУ Е ЛЪЖА, АСЕН ВАСИЛЕВ, СЪДЕН В ЛОНДОН ФАЛИРАЛ ФИРМАТА СИ И Я ОБРАЛ И ДЪЛЖИ 9 МИЛИОНА ПАУНДА. СПЕЦОВ, ПРОДАЛ ФИРМА СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯ НАД 1 МИЛИОН УКРИЛ ДАНЪЦИ, ЛОРЕР И ЖЕНА МУ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, СЪЩОТО И СЪБЕВ, БОБОКОВ, УЗУНОВ КОПРИНКОВ, РАДЕВ, ВЗЕЛ 8 МИЛИОНА ЗА ГРИПЕНИТЕ И 60 МИЛ. НА ПОРТ ВАРНА ЗА ПРЕВРАТА......НАРОДА ИСКА АРЕСТИ........
КЗЛ

2022.03.20 | 21:54

33
Мда, за импийчмънт е зажадняло.

2022.03.20 | 21:49

32
АНТИАМЕРИКАНСКИ БОКЛУК ВЪРВИ ПРИ ПУТИН
Абе, Мунчо

2022.03.20 | 21:35

31
Може и да не харесвам укрите, но теб направо те мразя!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини