Нинова: Между три и шест са язовирите, които се нуждаят от спешен ремонт

  • 16 март 2022 15:47

  • 482
  • 3
Нинова: Между три и шест са язовирите, които се нуждаят от спешен ремонт
© Булфото (архив)

Между три и шест са язовирите, които по оценка от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор се нуждаят от спешен ремонт.

До дни ще стане известно кои измежду тези съоръжения са най-потенциално опасни и веднага ще се задвижат процедури по възлагане на обществени поръчки за ремонтите им, като за целта от бюджета за тази година са осигурени средства. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на блицконтрола в рамките на заседанието на ресорната парламентарна комисия.

Язовир "Бели Искър" с компрометирана подпорна стена и нужда от ремонт

Тя съобщи, че преди няколко дни от ДНСК е представен пореден протокол, в който не се признава един от извършените ремонти на язовир за такъв. Той е незаконен, защото липсват строителни разрешения и необходимите книжа.

За нас е важно и да излезе окончателният доклад на Сметната палата, която прави преглед и анализ на извършеното по язовирите, заяви вицепремиерът, като напомни, че вече има такъв предварителен, по който Държавната консолидационна компания е направила забележки.

След като бъде получен окончателният доклад на Палатата, вицепремиерът увери депутатите, че ще оповести намеренията на Министерството за законодателни промени в законите за водите и за устройството на територията, както и свързани със структурни промени относно разпокъсаната собственост на язовирите. Ще се потърси и отговорност за това, което се е случвало преди сегашното правителство - 500 млн. лева за ремонти с един окончателно ремонтиран язовир, каза министър Нинова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
482 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Обикновена "Пунта Мара"

2022.03.16 | 16:09

1
"Другарко"Нинова, а какво става с ПОТЪНАЛИТЕ МИЛИОНИ ЕВРО за "ремонта под ВОДА" на язовир "Студена"?!
PHAT FUSSI

2022.03.16 | 18:09

2
аки ползваш думата спешен трябва да има точна цифра. сори лелич
Г

2022.03.16 | 20:31

3
Тъпа долна крадлива комуниска

Добави коментар

Водещи новини