Десислава Танева: Няма нужда от смяна на лидерството в ГЕРБ

  • 13 март 2022 11:33

  • 350
  • 1
Десислава Танева: Няма нужда от смяна на лидерството в ГЕРБ
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Няма нужда от смяна на лидерството в ГЕРБ и това е общото мнение на партийните организации. ... Концепцията на партията е всичко, което правим да е за подобряване на положението и средата, в която сме в момента, предвид и многото необичайни фактори. 

Това каза пред БНР депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри, бивш министър на земеделието.

ГЕРБ с отчетно-изборно събрание днес, Борисов ще бъде преизбран?

Тя посочи липсата на чуваемост като основен проблем на управляващата коалиция:

"Това е високомерно поведение, но те ще си получат оценка за това. ... Когато не разбираш от един пазар, не излизай така в такъв ключов момент. Заявката на държавата да влезе на пазара и да купува милиони тонове зърно - начинът, по който се прави, доведе до един изключителен хаос, който ежедневно нанася вреди на всеки от операторите по агрохранителната верига".

По думите ѝ закупуването от държавата на нови количества зърно е трябвало да стане при пазарни условия и без да разбере никой:

"Обявяват се едни цени, които днешна дата вече са 30% по-ниски. За да осъществи принуда за една такава продажба, на практика въведоха административни мерки, че на практика спря износът. А в България има зърно, което е в пъти повече, отколкото е потреблението. Всичко това е спиране на потока от финансов ресурс, който да обезпечи продължаване на това производство и запазване на обема на зърнена продукция у нас, на фона на войната в Украйна".

Танева подчерта, че "начинът, по който се финансира тази операция, е най-скандалното нещо":

"Над 1,1 млрд. лева ще бъдат дадени, не го купува Държавният резерв, а една държавна фирма към Министерството на земеделието, на която бордът на директорите е подал доклад, че трябва да се ликвидира, защото тя няма никаква дейност, няма активи, няма нищо, тя е за ликвидация. Ресорният заместник-министър, който е от ПП, два дни поред вика Съвета на директорите и ги кара да подпишат готови договори с борсови посредници за комисионни за около 1 млн. лева, няма ЗОП (Закон за обществените поръчки), няма нищо. И да, те не са излезли на пазара, защото чакат да се подпишат тези договори за посредничество. Това е абсолютно скандално".

Бившата министърка на земеделието заяви, че подкрепя изнесените факти от депутата от ПП Александър Дунчев за чистка в системата на горите:

"Имам общо впечатление за повсеместна смяна хора в земеделските служби в цялата страна с представители на актива на БСП". 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
350 1

Коментари 1

Добави коментар
Roko

2022.03.13 | 16:46

1
ТАА КАКА Е ДОВОЛНА .... ПОЖАРНИКАРа „БУДА“ -ла НЕ Я ПРЕСКАЧА, УВАЖАВА Я ПО СПИСЪК.... МУ-ХА-ХА

Добави коментар

Водещи новини