Петков се срещна с външния министър на С. Македония в Анталия

  • 12 март 2022 13:59

  • 796
  • 2
Петков се срещна с външния министър на С. Македония в Анталия
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически се срещна с министъра на външните работи на Северна Македония Буяр Османи на Дипломатическия форум в Анталия.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1237

Акцент на срещата беше военният конфликт в Украйна и как той ще се отрази върху ситуацията със сигурността на Западните Балкани и Европа.

„Нуждаем се от ясни и недвусмислени послания като гарант за европейската перспектива на страните от региона. Нашата европейска интеграция се превръща в проблем на сигурността и само положителна стъпка в тази посока ще допринесе за общата сигурност и безопасност на целия европейски континент. “, написа Буяр Османи във „Фейсбук“.

На срещата беше изразено задоволство от процеса на динамизиране на двустранното сътрудничество чрез реализиране на концепцията за работни групи и конкретните дейности и предложения, които се появиха от работата до момента.

По отношение на пакета политически въпроси беше подчертано, че пряката комуникация на политическо и експертно ниво е ефективен метод и като такъв ще продължи да се използва в контекста на задълбочаване на отношенията и повишаване нивото на политическия диалог.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
796 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мира

2022.03.12 | 14:14

1
Еййй голямо натягане прави БГ премиера на С.Македония. Явно САЩ яко ни натискат за да ги приемат в ЕС и да си направят военна база и там.
кире и тоя

2022.03.12 | 14:18

2
ли ще го изрежеш

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини