Министър Иванов обвини Александър Дунчев, че защитава кадри на ГЕРБ в горските стопанства

  • 10 март 2022 18:17

  • 1947
  • 6
Министър Иванов обвини Александър Дунчев, че защитава кадри на ГЕРБ в горските стопанства
© Кадър: БНТ

Всички служители на горската система отговарят на определени изисквания за заемане на длъжностите си. По-скоро съм изненадан, че в един такъв труден момент за целия свят г-н Дунчев се занимава с личните си проблеми. Това заяви земеделският министър Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. в предаването „Още от деня“ по БНТ по повод обвиненията на депутата от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев, че в горските стопанства се правят предимно партийни назначения.

„В сектора в момента има оживление, защото с промените, които приехме, ние гоним горската мафия. Допускам, че тази атака е заради накърнени интереси“, посочи Иванов.

Той обясни, че откакто е министър на земеделието са извършени над 68 000 проверки, а за констатираните нередности са издадени актове.

Депутат от ПП с яростна атака към БСП и земеделския министър: Извършват скандални назначения в горските стопанства и въртят схеми

„Сменени са шефовете в горския сектор, които не си вършат работата. Изненадан съм от думите на г-н Дунчев, защото тези хора, които защитава в голямата си част са от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Лошо е да хвърля кал върху собствената си партия. Г-н Дунчев трябва да се успокои или да потърси лекарска помощ“, атакува министърът на земеделието.

„Възложил съм вътрешна проверка в Агенция по горите, въпреки, че твърденията за корупция на г-н Дунчев не са подкрепен с доказателства“, уточни той.

По повод военната ситуация в Украйна и дали има риск за страната ни в сектор „Земеделие“, министър Иванов заяви: „Правителството закупува зърнени култури, за да обезпечи потреблението на страната за една година напред. Те ще се закупят на пазарен принцип и ще са от български производители. Ще гарантираме зърнения баланс на страната, за да намалим цената на хляба. Към днешна дата няма риск за продоволствието на страната. Доставките са ритмични, има стоки, така че потребителите не трябва да се притесняват“.

„Повишаването на цената на олиото се дължи на спекула. В момента текат проверки. Тези, които изкуствено завишават цената – подлежат на санкции. Има търговци, които завишават цената и изнасят стоката си навън. Надявам се, че желанието за печалба ще е по-ниско, отколкото осигуряването на продоволствената сигурност в страната“, предупреди Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й..

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1947 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Aaaa

2022.03.10 | 21:15

6
опитва се да защити на женати дзъмбата но няма да успее
Слава на руските войни!

2022.03.10 | 20:52

5
Над смълчаните полета пеят руски войничета. Писан руски танк премина бялата пъртина. Зън, зън, зън, зън, бялата пъртина. Бягат укрите игриви, мятат заскрежени гриви, път из преспите се вие, Зеленски в селото се крие. Зън, зън, зън, зън, в селото се крие. Крематориумчета в снега се гушат, а коминчетата пушат, сякаш укри са запрели пухкави къдели. Зън, зън, зън, зън, пухкави къдели.
aaa

2022.03.10 | 20:28

3
Е за кого не е тайна че герб са специалисти в купуването на депутати , щом и в предното правителсто си купиха едни от бсп за да им крепят кворума незнам за какво министъра се учудва
Е

2022.03.10 | 20:51

4
Както и във всичко друго! Новите педали са тотално некадърни и некомпетентни!
БАНКЯНСКА ГЛАФА НАместо ЦУКАЛо

2022.03.10 | 18:46

1
КАдри на ГРОБ.. разбираи.. мУтРИ и Си ГНИ.. горит са по4ти изсе4ени ОТ ЛИВАВИТЕ ПААР ЗИТи,, сметаи къф глад се задава

2022.03.10 | 20:26

2
Лекуване ти трябва

Добави коментар

Водещи новини