Депутат от ПП: Всички назначения в горските стопанства са предимно партийни

  • 10 март 2022 12:05

  • 5761
  • 2
© Novini.bg

Никой не знае кои са имената на директорите на Агенция по горите, които са сменени през последната една година. Това да криеш имената на всички кадрови промени какво е според вас? Това е отказ да имаш публичност и прозрачност, което е основен принцип на коалицията. Това каза депутатът от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ Александър Дунчев.

По думите му той не атакува коалицията, а я заздравява.

Депутат от ПП с яростна атака към БСП и земеделския министър: Извършват скандални назначения в горските стопанства и въртят схеми

Всеки министър трябва да е отговорен за това, което прави. Ние в момента се опитваме да разберем кои са кадровите проблеми в горите. Крият се защото информацията, която получаваме от медиите, показва че всички назначения са предимно партийни. Каква работа имат партийни функционери в управлението на горите, където трябва да са професионалисти. Един куп хора са назначени, които не разбират нищо от гори, каза още депутатът. 

Много от кадрите се ползват от всяка партия, защото са удобни и послушни. Много от тях в момента се инсталират в много стопанства, за сметка на професионалисти, които са неподкупни, добави Дунчев. 

Той уточни, че разполага с конкретни данни, които ще бъдат публикувани съвсем скоро. 

В тях се вижда как се облагодетелстват фирми, за сметка на почтените бизнеси с помощта на директори. Медии правят разследвания в момента за тези схеми. Докато бях в Агенция по горите разказахме за скандалите в ловните стопанства. Питахме министър Иванов преди месец какво става с разследванията. Отговорът му беше, че продължават да правят анализи. Какви анализи, фактите са очевидни. Ощетени са един куп ловни стопанства и никой не застава зад това, отбелязва още Дунчев.

Депутатите са тук, за да търсят отговорност на министрите. Когато няма чуваемост работата на депутатите е да търси отговорност и да защитава интереса на гражданите, каза още той.

Депутатът изрази надежда, че се водят разговори между премиерът Петков и земеделският министър.

Нашата цел е в условията на война да имаме здраво правителство. За да се случи това, трябва отношенията вътре да са чисти и прозрачни. Проблемите са толкова дълбоки, че не могат да се решат на политическо ниво, допълни Дунчев. 

Дунчев отбеляза, че има подкрепата на депутати от Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" и на депутати от „Демократична България“.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
5761 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.03.10 | 16:31

2
Правителство на крадците мутрите и мафията ръководена от Румен Радев.
ДАСКАЛ

2022.03.10 | 15:27

1
А У КОЙ БОРД НА ДЪРЖАВНА ФИРМА НЕ СА ПАРТИЙНИ?! ИЛИ ПО МИНИСТЕРСТВАТА? ИЛИ ТАМ ПО ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ХРАНИЛКИ? :) У ДАНС ИМ ДАДОХА 13 ЗАПЛАТА ЗА КОЛЕДА. ЗА ОТЛИЧНО Г Р У Х Т Е Н Е :)

Добави коментар

Водещи новини