Атанас Зафиров категоричен: От България не е искана военновъздушна помощ за Украйна

  • 05 март 2022 18:40

  • 889
  • 3
Атанас Зафиров категоричен: От България не е искана военновъздушна помощ за Украйна
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

От България не е искана военновъздушна помощ за Украйна, нито е обявена мобилизация. Не се очаква у нас да пристигнат подразделения на НАТО.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14014

Това заяви за предаването "Офанзива'' по NOVA NEWS Атанас Зафиров, зам.-председател на БСП и председател на военната комисия в парламента. Според него БСП е подкрепила искането за смяна на военния министър, защото е абсурдно в такава геополитическа криза премиер и военен министър да говорят на различни езици. "Такова поведение поставя под съмнение живота на целия кабинет. Биографията на Янев не кореспондира с позициите му, затова е възможна стратегия с цел трупане на популярност за бъдещи политически действия", сподели той. 

Атанас Зафиров: БСП няма да бъде причина за бламирането на правителството

По думите му новият проект на Янев няма как да бъде заплаха за БСП и не вижда логика да бъде причисляван към лявото пространство. "Оценката, която Радев даде на Янев е изненада", смята той и допълва, че няма как членове на БСП да се присъединят към евентуалния нов проект.  За него не конюктурна, а последователна политика е необходима. "Изваждането на БСП от този кабинет значи край на това управление. Имаше разговори за профила на бъдещия военен министър вътре в коалицията, а Петков се съобрази с аргументите на БСП", разкри Зафиров. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
889 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
самба

2022.03.05 | 19:40

2
ама кво да даде България бе тулуп прост,има 1 самолет и половина.

2022.03.06 | 10:09

3
даде бази за нападение

2022.03.05 | 18:50

1
Днес цял ден над родината летят военни самолети. Вкарахте ни във война!

Добави коментар

Водещи новини