Премиерът: С президента работим заедно и двете институции работят много добре

  • 03 март 2022 15:18

  • 5101
  • 0
Премиерът: С президента работим заедно и двете институции работят много добре
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Един танкер е разтоварен вчера, а два предстои да бъдат разтоварени, няма проблем с липса на горива в България, коментира пред журналисти министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Той участва в тържественото честване на връх Шипка по случай Националния празник - 3 март и поднесе венци и цветя на паметника.

Лъжа е, че България ще изпраща войски в Украйна, каза Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Той посочи, че страната ни няма да изпраща и изтребители в Украйна. Премиерът отбеляза, че вчера сме изпратили хуманитарна подкрепа на Украйна, като са отпуснати одеала, допълнителни дрехи и палатки.

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически подчерта, че българският батальон е натовски батальон. "Нашата коалиция говори в един глас", добави той.

"Много фалшиви новини се казват в последните дни, разделението не помага на никого, каза премиерът. Качих се на Шипка, защото хората, които са се били тук на този връх, не просто са дали живота си, за да сме свободни, а за да сме единни. Въпреки, че имаше много провокации, искам да покажа, че нас не ни е страх и трябва да сме единни", подчерта министър-председателят, цитиран от БТА.

По-рано днес словата на официалните лица на връх Шипка бяха съпътствани от освирквания, скандирания за оставка и срещу НАТО, както и от летящи снежни топки, отправени от присъстващи на честването. Сред събралите се имаше хора с отличителни белези на партия "Възраждане", както и такива, носещи руски знамена.

На Шипка: Петков призова да не се делим, русофили му отвърнаха със снежна топка

"Има няколко типа хора, които в момента всяват паника, едните искат да печелят спекулативно, а другите - за политически цели, посочи премиерът. Вече работя с европейската прокуратура, очаквам съвсем скоро всичко, което не може да стане през българската, да стане през европейската", каза министър-председателят. Той поясни, че става въпрос за 20-те имена, които е внесъл. Това е справедливостта, която българският народ чака. Висшият съдебен съвет, ако не може да вземе отношение към исканата оставка на Иван Гешев, ще означава, че и те са под влияние на тези хора", каза още той.

По отношение на евентуален проект на Стефан Янев премиерът коментира, че живеем в демократична държава." Всеки, който мисли, че може да помогне на България и смята, че ще има последователи - да го направи", каза той.

"С президента работим заедно и двете институции работят много добре", коментира още министър-председателят. "Довечера двамата ще бъдем рамо до рамо на честванията", отбеляза той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5101 0

Свързани новини

Водещи новини