Румен Радев призова за своевременни мерки за българския бизнес

  • 01 март 2022 20:09

  • 2977
  • 5
Румен Радев призова за своевременни мерки за българския бизнес
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Необходими са своевременни мерки, които да поставят българския бизнес в равностойно положение спрямо конкурентите на международните пазари. За това призова държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на церемонията по връчването на годишните награди „Златна мартеница“ за принос към българския бизнес. 

Президентът подчерта, че възстановяването на доверието в държавата от страна на бизнеса може да стане само чрез открит диалог, който да допринесе за подобряване на икономическата среда и за насърчаване на инвестициите. „Точно сега е необходима адекватна държавна политика, която бързо да достига до засегнатия малък и среден бизнес, особено в по-малките населени места, за да се ограничат последствията от предизвикателствата, пред които сме изправени“, подчерта президентът.

Държавният глава връчи годишна награда „Златна мартеница“ на успешно българско предприятие - био ферма “Розино”, специализирано в производството на биопродукти - кисели и пресни млека и млечни продукти. Отличие връчи и вицепрезидентът Илияна Йотова на български производител, с постигнати успехи на българския и международните пазари - фирма „Maison Tangerine“. Илияна Йотова изрази надежда  всички тези предприятия, както и много други, да намерят своето място и подкрепа от Плана за възстановяване и устойчивост на България.

Организатор на „Златна мартеница“ е сдружението „Произведено в България – Съюз на малкия и среден бизнес". Отличията за българските производители бяха връчени за 28-а поредна година.

Румен Радев ще участва в церемонията по връчване на годишните награди за български производители "Златна мартеница"

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2977 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.03.01 | 20:52

3
Стига се излага бе човек
Platen optimist

2022.03.02 | 00:55

5
Kakvo poveche da se izloji , nie si go znaem...
Бойко

2022.03.02 | 00:41

4
И Вас ли Ви купиха? И колко Ви оцениха в зелено та предадохте БЪЛГАРИЯ?
смърт за ПУТКИН

2022.03.01 | 20:19

1
maha is e be rUSKI POMQRRR.. kran4eto spira
И патери-

2022.03.01 | 20:20

2
ците му.

Добави коментар

Водещи новини