Цветан Цветанов: Никой не иска Трета световна война, а Русия търси челен сблъсък със САЩ и с НАТО

  • 27 февруари 2022 10:51

  • 5775
  • 22
Цветан Цветанов: Никой не иска Трета световна война, а Русия търси челен сблъсък със САЩ и с НАТО
© Кадър: БНТ

Позицията на България след анексирането на Крим е почти една си съща. Никога не е била ясна, категорична и максимално солидарна с тази на силните държави от ЕС и от НАТО. Това, което имаме днес и трябва да направим е да вземем много ясна и категорична позиция, която да бъде много по отчетлива. Тази позицията, която взе военният министър  не съответства на държава член на НАТО. А премиерът трябва да започне да говори от името на българското правителство не от собствено име. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ по темата с войната в Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6646

Цветанов припомни  колебливата позиция на България по случая „Скрипал“, когато много страни от ЕС изгониха руски дипломати, но не и България.

„В третия мандат на Борисов се увеличи руската зависимост на България с изграждането на „Турски поток“. Проект изграден с парите на българския данъкоплатец, обслужващ чужди интереси, а не националната ни сигурност. При реализирането му се правеха срещи на  Борисов, Теменужка Петкова и Томислав Дончев с хора от забранителния списък на ЕС“, подчерта Цветанов.

„Разнобоят в управляващата коалиция е виден за всички, а докъде ще стигне времето ще покаже. Тази сложна четворна коалиция има много различни мнения и когато трябва да се взимат ясни и категорични решения. Виждаме каква е позицията на Демократична България и каква на военния министър, но те са в една лодка и трябва заедно да се крепят“, заяви Цветанов.

С анексирането на Крим нямаше такава съпротива, каквато има от страна на украинския народ сега, който е готов да умре и Европа, и цивилизованият свят е готов да го подпомогне със съответното въоръжение.

Цветанов заяви, че НАТО е взело много сериозно отношение и сега се подготвя, за да може да реагира при влизане в държави членки.

„Русия ще има много повече вътрешни проблеми отколкото по отношение на външната изолация. Тя не може повече да бъде легитимна на международни форуми с режима на Путин, защото тя не изпълнява поетите ангажименти от всички споразумения или меморандуми. В момента много важно е какви са решенията, които взима Германия. Тя направи исторически компромис, за да изпрати въоръжение за Украйна. От тази нощ вече и Германия и Италия нямат резерви за изключването на Русия от системата SWIFT. Много важно е и каква ще бъде позицията на Орбан, защото той категорично заяви, че ще подкрепи санкции срещу Русия, защото тя води война срещу суверенна държава. Победителят ще е цивилизованият свят. Дори Путин да посегне на държава от НАТО, защото има данни, че той може да го направи, за да види как ще бъде задействан член 5“, коментира Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той припомни, че САЩ са споделили разузнавателна информация доста преди навлизането на Русия в Украйна, което е дало възможност да има противодействие на хибридните атаки, които се очакваше да заливат целия свят.

„Никой не иска Трета световна война, а Русия търси челен сблъсък със САЩ и с НАТО. Трябва да се използват всички инструментариуми, за да се възпре Путин и всички и икономически, и социални резултати ще бъдат трагични за режима му.

Трябва да направим сериозно разграничение между режима на Путин и руския народ. Има много протести, които се затъмняват в Русия, спират се социалните мрежи и информацията от различни медии, а информация се пуска само от официалните власти, което ще доведе до много тежки последващи действия в един следващ етап“, подчерта Цветанов.

„Убеден съм, че след време и Русия ще тръгне по демократичен път“, изрази мнение председателят на Републиканци за България.

Също така трябва да се направи разграничаване между Борисов и действията му от тези на честните и стойностни симпатизанти на ГЕРБ, не трябва да се слагат под общ знаменател.

Весела Найденова
5775 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
Анонимен

2022.02.27 | 15:23

22
Слава на УкрайнаБог е с Вас
Тк

2022.02.27 | 15:13

21
Ще стане интересно. Да видим кой е по-по-най !
Gocho

2022.02.27 | 14:35

20
Както Бойко каза ако стане война в България няма кво да се правим на хайдути аз ще съм първия дет ще полети на някъде а тоя сопол крадлив дава мнение ...
Каръдайь

2022.02.27 | 14:34

19
ако бях тоз пич щеше да ме е срам да изляза по улицата, а той по ТВ-то се показва хахаа крадец и предател :)
Боби

2022.02.27 | 14:31

18
Като те слуша човек,че а да ти повярва,КРАДЛЬО!!!
Аз

2022.02.27 | 12:26

9
Г-н цветанов, и ти и борисов и днешните управляващи сте абсолютни американски подлоги. Това е факт. А сега да кажа и на тия дето ще почнат да ме "солят": Абсжлютно против съм за това което направи Русия.
Той

2022.02.27 | 14:25

17
Цветанов е Фашист! Няма да има сблъсък... Нато вече са се скрили в миши дупки!!!
Котката

2022.02.27 | 14:10

16
Значи ако Русия си направи бази в Венецуела и Мексика, това означава че НАТО тьрсят конфликт с Русия?
политолога

2022.02.27 | 14:03

15
ааабе, цецо, цецооооу..... и ти си един завалия
Страх тресе

2022.02.27 | 12:55

11
Путлер. Освободил е началник щаба на руската армия заради провала на "блицкрига" и командва от бункера без най-близките си министри. Страх го е от преврат.
Страх го е руските войски

2022.02.27 | 13:48

14
да не обърнат танковете към Москва.
Росен

2022.02.27 | 13:24

13
Този защо не ев затвора а сипе глупости в ефир???

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини