Борислав Сандов ще даде начало на проект за адаптация към климатичните промени в три общини

  • 25 февруари 2022 15:00

  • 324
  • 0
Борислав Сандов ще даде начало на проект за адаптация към климатичните промени в три общини
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е ще даде начало на проект с мерки за адаптация към промените в климата в три български общини, което ще се състои в понеделник в Гълъбово.

Основната цел на проекта е да подобри компетентността на общинските служители при планиране на мерки за смекчаване и адаптиране към климатичните промени в общините Гълъбово, Горна Оряховица и Стамболово. Това ще спомогне да се преразгледа и оцени ефективността на стратегически планове и мерки на местните власти, които вече са предприети.

Пресконференцията за началото на проекта ще се състои в конферентната зала на община Гълъбово в понеделник, 28 февруари, от 11:00 ч.

Заедно с министър Сандов в събитието ще участват Камила Лангсхолт, съветник сектор „Околна среда“ и „Енергетика“ в офиса на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП), и други представители на организацията. Кметовете на общините Гълъбово – Николай Колев, Горна Оряховица – Добромир Добрев, и Стамболово – Аднан Йълдъз, ще представят конкретни дейности, които са предвидени на тяхна територия.

Проектът е насочен към по-ефективни действия за справяне с последствията от климатичните промени, включително за редуциране на емисиите на парникови газове и при екстремни климатични събития. Инициативата се финансира по Програмата „Опазване на околната среда и климатични промени“ (ПООСКП) на ФМ на ЕИП. Програмен оператор на ПООСКП е МОСВ, а стойността на безвъзмездната финансова помощ по проекта е 723 308 лева.

Борислав Сандов обсъди аспектите на кръговата икономика с ръководството на Българската стопанска камара

Последвайте канала на

Константин Тодоров
324 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини