Владислав Панев: В бюджета има достатъчно стабилни буфери

  • 25 февруари 2022 12:39

  • 307
  • 0
Владислав Панев: В бюджета има достатъчно стабилни буфери
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Надявам се да приемем качествен бюджет. Когато имаш извънредно положение, по-добре да не правиш нищо за ден-два, за да видиш как ще се развие обстановката. Вчера ситуацията по пазарите беше една, днес е друга. Предвидена е актуализация на бюджета, освен това има достатъчно стабилни буфери. Няма нужда да бързаме и да го променяме към този момент". Това каза пред БНР Владислав Панев, депутат от ДБ и член на парламентарната комисия по енергетика. 

В предаването "Хоризонт до обед" Панев подчерта, че цените на всички суровини вървят нагоре, но не очаква цената на газа да скочи с 30% от март и изрази предположение, че е възможно средните цени за февруари да са по-ниски от тези за януари. 

"12 години не работим активно за алтернативи на доставчиците на газ и на самия природен газ. Толкова технологии се появиха, които биха могли да намалят разходите с десетки проценти. Трябва да се обръща повече внимание на алтернативите, за да си решим дългосрочно проблема с един доставчик". 

Владислав Панев: До края на зимата България няма да има проблеми с природния газ

При спиране на газа от Русия, България може да разчита на хранилището в Чирен, посочи депутатът: 

"Зимата е към края си, можем да минем на алтернативни горива. България не е толкова зависима от природния газ, що се касае за отопление. "Топлофикация - София" в кризисни времена е минавала на мазут". 

Последвайте канала на

Теодора Александрова
307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини