Премиерът: Готвим се с най-различни планове, приоритет е извеждането на българите от Украйна

  • 24 февруари 2022 09:41

  • 2086
  • 4
©

Българските институции работят рамо до рамо, координирано. Изготвяме ясни планове по очертаните приоритети. Приоритет номер 1 е да изведем българите от Украйна. Организираме сухопътен транспорт за това. Също така имаме готовност да приемаме и украински граждани, работим съвместно с МВР и с ДАНС, за да обработваме бързо данни, за да можем да ги приемаме. Подготвяме нашите хотели за да ги приемат. Следим ситуацията ежечастно. Това заяви премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически пред журналисти след извънредната среща с Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13798

Осъждаме остро действията на Руската федерация. България ще говори в един глас с ЕС и с НАТО, каза още той.

"Днес в 20 часа ще бъда в Брюксел. Отговорът на ЕС ще бъде в един глас. Рамо до рамо всички институции ще бъдем заедно. Ще направим така, че рисковете от тази ситуация да не повлияят на българските домакинства", каза още министър-председателят.

Що се отнася до енергийната сигурност - той заяви, че от седмица и половина се готвят с най-различни планове, за да могат да "нетигираме всичките рискове, които може да донесе съществуващата ситуация".

Румен Радев: Няма пряка заплаха за сигурността на България

Последвайте канала на

Калина Христова
2086 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
БЪЛГАРИН

2022.02.24 | 11:55

4
АЛООООО ДО ИДИОТИТЕ КОИТО СМЕ ИЗБРАЛИ , МЕРЕТЕ СИ ПРИКАЗКИТЕ , НЕ ГОВОРЕТЕ ОТ ИМЕТО НА НАЗИ ,, БЪЛГАРИТЕ,, ТРЯБВА ДА СМЕ НЕОТРАЛНИ , НЕ НИ ТРЯБВАТ ПРОБЛЕМИ ,
...

2022.02.24 | 11:35

3
Кирчо не се обаждай много България нама да става плацдарм за руски ракети!! По скоро ще те свалим от власт заедно с американското ти посолство отколкото да станем територия обстрелвана с ракети!!

2022.02.24 | 11:30

2
Ех, как няма кой да ни освободи и нас, а тия да ги изгони.
Еми...

2022.02.24 | 09:55

1
Оставка на Янев - кога? Конфискация на росиянските имоти у нас - кога? Депортация на руската агентура - кога?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини