Депутатите се скараха за бюджетите на БНР и БНТ

  • 23 февруари 2022 15:50

  • 1628
  • 5
© Bulphoto
Слушай новината Слушай новината

Бюджетите на БНР и БНТ предизвикаха спор в пленарната зала на Народното събрание по време на дебатите по финансовата рамка за тази година. В предложените текстове, по които се работи на второ четене, е заложено намаление на парите на БНТ с два милиона лева, един от които се дава на БНР за финансиране на симфоничния оркестър, съобщава БНР. 

Депутатите приеха първото четене бюджетите на НЗОК и ДОО да се излъчва по БНТ 2 и БНР

Мотивът на вносителите на това предложение е свързан с проблеми при филмопроизводството в телевизията. Според Тома Биков от ГЕРБ това решение е натиск върху националната телевизия, който се дължи на личен конфликт с ръководителя й Емил Кошлуков.

"В никакъв случай не съм против да увеличавате бюджета на БНР, напротив! И е хубаво, че ще отидат тези пари за оркестрите, които според мен, са най-стойностното нещо в тази медия. За БНТ и филмопроизводството, след като намалявате бюджета с 2 милиона, как точно ще се спази това изискване за 10% от парите на БНТ да отидат за филмопроизводството? Моята прогноза е, че няма да се спази, дори когато си назначите ваш генерален директор, защото това ще направите след няколко месеца. Тогава може би ще вдигнете и бюджета".

Председателят на бюджетната комисия и депутат от "Има такъв народ" Любомир Каримански заяви, че искането за бюджет на БНТ не е добре мотивирано, най-вече в частта за филмопроизводството: 

"На БНР са мотивирани разходите. Плюс това на БНР мога да ви кажа, че това, което правим за БНР, е за Симфоничния оркестър, а не за нещо друго. Но след това, което искам също да ви обърна внимание е, че до този момент в бюджета на БНТ се наблюдават неща, които никак не са лицеприятни точно за филмопроизводството, за което аз съм говорил".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1628 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Парламента трябва

2022.02.23 | 18:35

3
спешно да забрани на руски граждани да притежават имоти в България с две години гратисен срок на вече закупилите да го продадат.
Анонимен

2022.02.23 | 19:37

5
Ами да. Ще поробят България отново под предлог че защитава руска собственост.

2022.02.23 | 19:23

4
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!

2022.02.23 | 17:47

2
А кога ще се бият?

2022.02.23 | 17:31

1
Кошлуков си свърши работата и е време да бъде сменен.

Добави коментар

Водещи новини